PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach i Riba visiten Txèquia per l’acord d’associació

La delegació explica els treballs d’Andorra per assolir l’entesa amb la UE

Per El Periòdic

Ubach i Riba, ahir.
Ubach i Riba, ahir. | Govern d’Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, van viatjar ahir a Praga, la capital de la República Txeca, per reunir-se amb les màximes autoritats txeques. En les trobades, Ubach i Riba van expressar la voluntat que la futura presidència de la República Txeca al Consell de la UE pugui mantenir el compromís polític de seguir impulsant les negociacions d’Andorra per a un acord d’associació amb la UE.

Per la seva part, tot i que la futura presidència centrarà la seva agenda en la situació geopolítica actual a Europa, els representants del govern txec van confirmar la voluntat de mantenir aquest compromís, a través del grup de treball EFTA del Consell de la UE –del qual també ostentaran la presidència–, que permetrà avançar en les negociacions d’acord amb el calendari previst amb les institucions europees i que preveu arribar a un text acordat el 2023.

L’agenda de treball de la delegació andorrana, que va concentrar tots els actes ahir, va començar amb una reunió amb el ministre d’Afers Exteriors, Jan Lipavský. Posteriorment, Ubach i Riba es van trobar amb el ministre txec d’Afers Europeus, Mikuláš Bek.

Així mateix, la delegació andorrana i els representants txecs van compartir la importància del Conveni per eliminar la doble imposició (CDI) amb relació als impostos sobre la renda i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal, que els dos països han de signar properament després d’haver clos les negociacions al desembre del 2021.

PUBLICITAT
PUBLICITAT