PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAA presenta els seleccionats pel 19è Campionat Iberoamericà

L’entitat marxarà cap a Alacant amb 16 competidors per disputar la competició del 20 al 22 de maig

Per El Periòdic

Els atletes de la FAA durant la seva estada a Sabadell, el passat mes d’abril.
Els atletes de la FAA durant la seva estada a Sabadell, el passat mes d’abril. | FAA

La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), a mans dels seleccionador nacional, Marcos Sanza, va fer oficial ahir la llista de seleccionats per participar al 19è Campionat Iberoamericà que tindrà lloc del 20 al 22 de maig a Alacant. Les proves de pista se celebraran a l’estadi de la Ciutat Esportiva Camilo Cano de la ciutat de La Nucia, i la Mitja Marató a la ciutat de Torrevella.


Els competidors escollits per fer front a aquesta cita han estat els següents: Aina Cinca, Bruna Luque, Cristina Martins, Xènia Mourelo, Duna Viñals, Guillem Arderiu, Pau Blasi, Nahuel Carabaña, Francesc Carmona, Mikel de Sa, Carles Gómez, Pol Herreros, Pol Moya, Lander Teixeira, Miquel Vilchez i Eloy Vilellla. Està previst que, juntament amb els corredors, també es desplacin a la Nucia el president de la federació, Josep Maria Missé, i la vicepresidenta, Anna Achon, per donar suport a la delegació i participar en les reunions de treball de la Asociación Iberoamericana de Atletismo (AIA).


El Campionat Iberoamericà es disputa cada dos anys, però la darrera edició que es tenia de fer l’any 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia de la covid-19. Així, l’última edició va tenir lloc l’any 2018, i es va disputar a Trujillo (Perú), mentre que aquest any es preveu una participació de més de 500 atletes de 23 països de l’AIA, amb l’extra de comptar amb Ucraïna com a país convidat.


La celebració en una localitat propera del Campionat Iberoamericà, que pot comparar-se en nivell a un campionat continental com el Campionat d’Europ, s’ha vist des de la FAA com una oportunitat «perquè atletes que habitualment no tenen accés a aquests esdeveniments hi puguin participar i adquirir experiència».


En aquest sentit, Missé va declarar que «som conscients que el grup és molt jove i encara estan lluny de nivells tan exigents, però necessitem aquest aprenentatge per seguir millorant». El dirigent de la federació va afegir que «aquesta selecció és coherent amb els objectius marcats, i estem segurs que en pocs anys en recollirem els fruits». 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT