PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Depenen d’ells

L’FC Andorra té per davant tres finals per poder materialitzar el somni de l’ascens directe a la Segona Divisió

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol d’Hevel, el 3-1 contra l’Albacete en l’última jornada disputada a l’Estadi Nacional.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol d’Hevel, el 3-1 contra l’Albacete en l’última jornada disputada a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra depèn d’ell mateix si vol aconseguir el somiat ascens directe a la Segona Divisió del futbol espanyol. Un total de tres partits, tres finals, resten al calendari competitiu, amb dues trobades lluny del Principat i una intermèdia a l’Estadi Nacional.

Alcoià, UCAM Múrcia i Real Balompédica Linense són les tres pedres que haurà de superar l’equip tricolor en les pròximes tres setmanes, i si no superar, almenys errar menys que els seus perseguidors: el Vila-real B i l’Albacete. L’última victòria dels andorrans, precisament contra els manxecs, van deixar aquests a tres punts dels tricolor, que a més van capgirar l’average i, en cas d’empat, se situarien per sobre. D’altra banda, i sense fer massa soroll, el Vila-real B s’ha col·locat a només dos punts de l’FC Andorra, en segona posició. El hàndicap en aquest cas és que els groguets li tenen guanyat l’average als del Principat, i en cas d’un suposat empat a punts final, serien els de Castelló els que es farien amb la primera plaça.

La primera posició que ocupen actualment els homes dirigits per Eder Sarabia estableix un context favorable, en el sentit que l’equip depèn d’ell mateix per aconseguir el campionat. No obstant això, el calendari no juga massa a favor dels andorrans si es tenen en compte els altres dos casos. L’FC Andorra viatja aquesta setmana a Alcoi, per jugar en un dels estadis més complicats de la categoria: el Collao. L’alcoià només ha cedit en quatre ocasions al seu feu al llarg de la temporada, registrant sis victòries i set empats, per acabar afegint que els resultats que s’han donat sempre han estat molt justos per als visitants.

Tanmateix, en la jornada 37 i penúltima de la lliga, els de Sarabia viuran el seu darrer partit a casa, contra l’UCAM Múrcia, que se situa en 18è de 20 equips a la taula classificatòria. Tenint en compte l’ocorregut davant el cuer, el Betis B, ara fa dos cap de setmana, on els tricolor van perdre per 3-2 a Sevilla, el vestidor no vol cap sorpresa, tenint en compte que, a més, rebran un equip que podria trobar-se en plena lluita per la permanència o, en altre cas, estar ja descendit i, per tant, en un context similar al viscut contra el Betis B.

Depenent dels resultats recollits per Vila-real B i Albacete, l’FC Andorra podria coronar-se campió a casa, a falta d’una jornada per disputar-se, però per a això es necessitaria, almenys, una derrota o dos empats en els altres dos escenaris. Finalment, i amb un més que probable escenari on encara quedi tot per decidir, els del Principat marxaran cap a la Línia de la Concepción per enfrontar-se a l’RB Linense en l’última jornada. Els gaditans es troben, avui dia, només un punt per sobre del descens, que el marca el Cornellà amb 42 punts, i per la qual cosa podrien arribar a aquesta data amb tot encara per disputar-se, i amb l’avantatge de voler materialitzar la permanència davant la seva gent.

Casos de l’Albacete i Vila-real B

L’Albacete rep aquest cap de setmana al Carlos Belmonte a un Nàstic que vol ser equip de play-off, mentre que en la següent viatjarà a Sevilla per mesurar-se contra el Betis B, l’últim classificat. Finalment, els manxecs acabaran a casa contra la UE Costa Brava, que ja és equip de Segona RFEF.

En el cas del Vila-real B, aquests s’enfronten al Castelló, a Castalia, en el clàssic de la província, i encara rebran l’RB Linense a casa, per finalitzar a Sanlúcar de Barrameda, contra un Atlético Sanluqueño que podria estar lluitant en el moment per poder seguint sent equip de Primera RFEF (ara en llocs de descens). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT