PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach visita la República Txeca per la futura presidència a la UE

L’ambaixador txec a Andorra, Ivan Jancárek, participarà en el conjunt de les reunions

Per El Periòdic

Landry Riba i Maria Ubach en una reunió anterior en visita oficial a Eslovènia.
Landry Riba i Maria Ubach en una reunió anterior en visita oficial a Eslovènia. | Govern d’Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es van desplaçar ahir al vespre a Praga, la capital de la República Txeca amb la intenció de refermar la cooperació ja existent entre Andorra i el país europeu en els àmbits bilateral, multilateral i Europeu i compartir els temes vinculats a la negociació de l’acord d’associació que estaran a l’agenda del segon semestre d’aquest any, especialment donat que la República Txeca assumirà la presidència de torn del Consell de la Unió Europea (UE) a partir de l’1 de juliol.

L’agenda de treball, que concentra els actes al llarg d’avui, comença al matí amb la participació d’Ubach a la conferència internacional República Txeca i Iberoamèrica, organitzada pel Ministeri d’Afers Exteriors txec. En concret, Maria Ubach obrirà la primera taula rodona de la jornada que, sota el títol L’esforç comú per a superar els reptes globals, estarà moderada pel viceministre d’Afers Exteriors txec, Martin Povejšil.

La mateixa taula comptarà amb la presència del viceministre d’Afers Exteriors del Perú, Luis Enrique Chavez; la secretària d’Economia de Mèxic, Tatiana Clouthier; i el representant especial de la UE pels drets humans, Eamon Gilmore. La inauguració de la conferència anirà a càrrec del ministre d’Afers Exteriors, Jan Lipavský.

De fet, posteriorment, la delegació andorrana, formada per Ubach, Riba i l’ambaixador d’Andorra a la República Txeca, Enric Tarrado, mantindrà una reunió amb el ministre d’Afers Exteriors, Jan Lipavsky. Un cop hagi finalitzat aquesta trobada, està previst que Ubach, Riba i Tarrado es reuneixin amb el ministre txec d’Afers Europeus, Mikuláš Bek. 

D’altra banda, l’agenda de treball a la capital de la Repúbica Txeca també inclou una reunió amb el president del Comitè d’Afers Europeus a la Cambra de Diputats del Parlament, Ondrej Benešík. Així doncs, l’ambaixador txec a Andorra, Ivan Jancárek, participarà en el conjunt de les reunions mantingudes per la delegació andorrana.
Finalment, la delegació del Principat visitarà el Lectorat de català al Centre Carlemany de la Llengua Catalana de la Universitat Carolina de Praga. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT