PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino inaugura Geografies, centrat en la cultura coreana

Abordarà qüestions relacionades amb la religió i l’esperitualitat

Per El Periòdic

Eva Choy, ahir.
Eva Choy, ahir. | ANA / M. P.

La cinquena edició del cicle Geografies d’Ordino té com a finalitat apropar la cultura coreana a la ciutadania del Principat a través de conferències, cinema i gastronomia. El comú va inaugurar ahir un programa que ha comptat per primera vegada amb la participació de l’ambaixador de Corea a Espanya i Andorra, Bahk Sahnghoon, i que s’allargarà fins al 21 de maig vinent.

Tot just abans de donar el tret de sortida a la presentació del cicle, Albert Padrol, com a coordinador i responsable de continguts del programa, va posar en relleu que al llarg de dues setmanes s’incidirà en aspectes econòmics i socials de Corea, però també es parlarà de la cultura popular, la situació «de les dues Corees», i es repassaran qüestions relacionades amb l’espiritualitat i la religió.

Malgrat que s’abastaran diversos àmbits del país asiàtic gràcies a les intervencions d’experts en la matèria, Padrol va assegurar que «cap cultura i cap país els coneixeràs en dues setmanes», per la qual cosa el cicle només pretén donar una sèrie de pinzellades del país i, a partir d’aquí, «convidar als assistents a investigar més pel seu compte», sigui viatjant al territori o bé coneixent-lo a través de la seva gastronomia sense haver de desplaçar-se.

En la presentació del cicle també hi va prendre part el cònsol honorari de Corea a Andorra, Jordi Nadal, qui també és director general d’Andorra Telecom des de fa 9 anys. Nadal va exposar que ostenta aquest títol des del 2015 per establir relacions entre ambdós països en l’àmbit econòmic i turístic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT