PUBLICITAT

Andorra la Vella

Repte mental

El MoraBanc es veu amb el Casademont Saragossa amb l’única opció de guanyar per arribar viu a l’últim duel

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta l'esmaixada en una jugada de l'últim partit entre el MoraBanc i el Casademont Saragossa.
Miller-McIntyre intenta l'esmaixada en una jugada de l'últim partit entre el MoraBanc i el Casademont Saragossa. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc afronta la seva segona final en sis dies, on l’equip es veurà les cares amb el Casademont Saragossa al pavelló Príncipe Felipe en un partit on només val guanyar. Tot i que és cert que els andorrans, inclús perdent, podrien arribar vius a l’última jornada, una derrota podria significar el descens si demà es donessin els resultats indicats per part dels equips implicats en la permanència.


Els del Principat arriben a la cita després de vèncer l’Urbas Fuenlabrada al Poliesportiu el cap de setmana, però en aquesta ocasió no podran comptar amb el caliu de l’afició, que «va demostrar creure, i amb ells l’equip», segons va declarar el tècnic tricolor, Òscar Quintana. D’altra banda, el Saragossa sortirà a pista després d’haver patit un petit correctiu a mans del Baskonia, a Vitòria, «i això els fa encara més perillosos, perquè voldran refer-se i obtenir la victòria davant la seva gent», va explicar Quintana.


El tècnic va assenyalar que «cada partit d’aquests és una final, i al Saragossa no li va sortir un bon partit a Vitòria, però tot el que no va entrar en aquell duel pot fer-ho en aquest, i nosaltres hem d’encarar-ho tal com ho vam fer en l’últim partit, ser llestos i evitar errades no forçades». Les pèrdues segueixen sent un llast per al MoraBanc, i així ho va recalcar Quintana, i és que «de les vuit pilotes perdudes en l’últim duel en la primera meitat, sis van ser no forçades, i en moltes situacions de superioritat on havíem d’encistellar fàcil no ho vam fer». L’aspecte mental serà un dels pilars on se sostindran els tricolor, ja que «com deia un entrenador meu, dos punts que no fas i dos que et fan, al final són quatre. Hem de ser més eficaços i fer les coses més senzilles, pel fet que a vegades dels nervis o l’excés d’intensitat no acabem de concretar», va dir el tècnic.


El vestidor té clar que no serà fàcil treure una victòria a Saragossa, i «esperem un partit duríssim, clarament. Sabem que en aquests partits contra rivals directes, que ens estem jugant molt, tothom surt molt dur, però confiem en les nostres capacitats i sortirem al partit amb la mentalitat d’endur-nos-el», va declarar el pivot tricolor Nacho Llovet.


El que no pot fallar per res del món, segons el jugador, és la intensitat, «que és on estem demostrant que podem ser competitius». D’altra banda, la defensa i el rebot també seran de vital importància, «ja que és des d’on construïm el nostre joc, on agafem forces i des d’on arriben les coses bones».

 

Moussa Diagne, KO

 

Amb qui no podrà comptar Quintana amb gairebé tota seguretat és amb Moussa Diagne. El senegalès va patir una desafortunada caiguda en l’últim duel contra el Fuenlabrada que el va obligar a retirar-se lesionat i no va poder ni efectuar els tirs lliures posteriors, els quals va llançar TJ Cline.


Segons el tècnic, «a Diagne se li han fet proves radiològiques i fins a última hora no sabrem si podrem comptar amb ell», però ahir es va poder veure al jugador clarament dolorit i tindrà complicat estar al parquet del Príncipe Felipe.


El que sí que hi serà és Conor Morgan, ja recuperat i inclòs dintre de la dinàmica d’equip. 

 

Les decles

 

Òscar Quintana - Entrenador del MoraBanc

«Hem de ser més eficaços i fer les coses més senzilles. A vegades els nervis no ens deixen acabar de concretar»

 

Nacho Llovet - Jugador del MoraBanc

«Esperem un partit duríssim, però confiem en les nostres capacitats i sortirem amb la mentalitat d’endur-nos-el»

PUBLICITAT
PUBLICITAT