PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un total de 24 pel·lícules competeixen al Festival Ull Nu

Destaquen tres andorrans entre els curtmetratges

Per El Periòdic

Alain Cabanes i Hector Mas, ahir durant la presentació del Festival Ull Nu 2022.
Alain Cabanes i Hector Mas, ahir durant la presentació del Festival Ull Nu 2022. | ANA / E. O.

Un total de 21 obres opten als premis del Festival Ull Nu en la categoria de curtmetratges, mentre que la categoria de llargs i migmetratges òpera prima compten amb tres finalistes. Entre els curts, el director del festival, Héctor Mas, va destacar la presència de tres obres andorranes, cosa que «ens enorgulleix molt perquè són peces de qualitat que demostren una mica l’estat de salut de la indústria audiovisual d’Andorra», va manifestar ahir durant la presentació de la mostra.

Els tres llargmetratges i migmetratges finalistes són 'Libertad', de Clara Roquet; 'Chavalas', de Carol Rodríguez, i 'I always cry for you like pink honey rain', de Gerard Vidal, Joan Esteve i Carlos Robisco. Entre els 21 curtmetratges destaquen tres andorrans: el videoclip 'Dones d’aigua', d’Hèctor Romance; 'Crisalides', de Marc Camardons, i 'Under the ice', d’Àlvaro Rodríguez Areny.

Mas va explicar que el concurs ha rebut un total de 276 originals que complien amb les bases de la competició, 242 a la categoria de curtmetratge i 34 a la de llargmetratges i migmetratges òpera prima. Els jurats, el professional (format per la dissenyadora de vestuari Desirée Guirao, el director del Festival Imaage In Cabestany Florent Pallares i el guinista Oriol Capel) i el jove (format per Claudia Montes, realitzadora; Iker Sánchez, estudiant de cinema, i Crisntina Moraguez, fotògrafa) seran els encarregats de repartir els premis.

Més enllà del concurs i la projecció dels diferents projectes audiovisuals a concurs, a la qual cosa el conseller d’Esport i Joventut del Comú d’Andorra la Vella, Alain Cabanes, va convidar «tothom a què hi pugui anar perquè realment val la pena i és un producte molt diferent del que estem acostumats», el Festival Ull Nu ha programat al llarg dels quatre dies de festival –del 25 al 29 de maig vinent–diferents activitats per acostar les arts audiovisuals al públic, tant professional com en general.

Així doncs, i com a novetat d’aquesta edició del festival, des d’aquest cap de setmana passat es troba pels carrers d’Andorra la Vella una proposta de realitat augmentada titulada Faune, obra d’AdrienM&ClaireB x Brest Brest Brest. Es tracta de 10 pòsters en els quals seguint les instruccions –que es troben en dos tòtems instal·lats a les places Guillemó i Rebés– diferent fauna pren vida.

PUBLICITAT
PUBLICITAT