PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pas al costat

Gallardo renuncia a competir amb Pallarés i descarta estar present en cap llista electoral

Per Albert Belis

Jordi Gallardo, avui en roda de premsa.
Jordi Gallardo, avui en roda de premsa. | L\'A

Encara no s’han convocat les eleccions generals i el ball preelectoral ja ha començat. Si aquest diumenge el portaveu del Govern, Eric Jover, anunciava que no es tornaria a presentar en cap llista de Demòcrates, avui ha estat el torn del president de Liberals (L’A) i ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha anunciat que renunciava a ser candidat de les primàries del partit per no haver de competir amb la també ministra, Judith Pallarés. «Faig un pas al costat», ha afirmat en la compareixença davant els mitjans de comunicació.

Dit això, ha analitzat amb més detall la seva decisió. Així, ha explicat que la setmana passada, després d'estudiar la situació, va comunicar al partit que tenia intenció de concórrer a les primàries, però va canviar la decisió quan va saber que també es presentaria Pallarés. «Unes primàries entre diferents sectors són positives, però entre un nucli tan proper hi ha risc de divisió, i això no li convé al partit», ha raonat. En aquest sentit, ha afegit que «aquest escenari podria representar un qüestionament públic del meu lideratge, i aquesta competició entre persones que han treballat braç a braç podria semblar una lluita interna».

Continuarà com a ministre fins al traspàs de carteres i plegarà de president del partit

Gallardo ha assegurat que no estarà present en cap llista en les pròximes eleccions generals, tampoc si li demanés l’actual ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat. «Estic convençut del que he fet, és el millor pel partit i ja em tocava fer-ho, ja que la política és una etapa i he estat vuit anys en primera línia i abans com a secretari d’Estat», ha recordat. A més, ha revelat que deixarà la presidència de Liberals d’Andorra un cop es proclami el candidat, però continuarà al capdavant del ministeri fins a l’intercanvi de carteres, «si el cap de Govern ho creu convenient», ha ironitzat. A partir d’aleshores, ha assegurat «sentir-se jove» per apostar per un projecte personal en l’àmbit privat, tot i que no ha detallat en què consistiria.

Com que ja havia fet el pas de presentar-se, havia començat a demanar suports entre els militants, als quals ha demanat disculpes per si s’havien sentit decebuts. Sobre si deixava definitivament la política, Gallardo ha assegurat que «és una de les meves passions, per això no és un adeu definitiu, en política no es pot dir mai, ja que no vull ser esclau de les meves paraules, no tanco la porta».

El president sortint ha volgut fer balanç de la situació del partit. En aquest sentit, ha recordat que quan hi va entrar «estava en una travessia del desert, i deixaré la presidència de la formació amb el partit al Govern i al Consell General i la situació sanejada; he complert més objectius dels que m’havia imaginat», ha assegurat. Segons Gallardo, «sabem reinventar-nos i créixer, som el país més antic i Andorra ens necessita, però hem de regenerar les idees», ha demanat. I no s'ha estalviat l’autocrítica: «Segurament ho hauríem pogut fer diferent, però hem d’evitar desgastar el partit i generar friccions que ens debilitin».

Sobre la que havia de ser la seva rival en la cursa a les primàries liberals i companya de Consell de Ministres, ha assegurat que «té tota la meva confiança», tot i que durant la campanya «estaré a l’última fila». Amb tot, ha reconegut que «la meva relació amb ella ha canviat, però no hi ha ni cap crisi ni cap enfrontament; canvien les dinàmiques, però continuem endavant amb les tasques del Govern, per les quals ara tindré fins i tot més temps per dedicar-m’hi», va afirmar amb un somriure als llavis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT