A prop del somni

L’FC Andorra venç l’Albacete per 3-1 i referma el lideratge de la lliga a dos punts del Vila-real B i tres dels manxecs

Per David Sansaloni

Els jugadors de l'FC Andorra celebren un dels gols del partit.
Els jugadors de l'FC Andorra celebren un dels gols del partit. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va donar un cop sobre la taula ahir en vèncer l’Albacete per 3-1 en un Estadi Nacional ple de gom a gom, i sota la supervisió de Gerard Piqué a la graderia, acompanyat de l’exjugador del Barça Carles Puyol. El resultat posa els tricolor al capdavant de la lliga, a tres punts dels manxecs i del Vila-real B.

El partit no va poder començar pitjor per als homes d’Eder Sarabia, i és que als manxecs només els va fer falta un minut i mig per a obrir el marcador. Els que ahir van vestir amb indumentària blanca ja ho van provar en una primera ocasió, de falta directa i, a la segona, una jugada vertical va acabar als peus de Rubén Martínez, que va saber desfer-se a la mitja volta de la defensa tricolor i amb cama dreta va creuar la pilota per superar Nico Ratti i posar el 0-1 en el marcador.

La gerra d’aigua freda va servir per despertar els tricolor, que van aconseguir jugar de tu a tu amb els seus rivals. Passats els 10 primers minuts van arribar les aproximacions dels locals que, tot i això, els continuava costant combinar a partir dels tres quarts de camp. Al minut 20 de trobada, Bover va provar el xut des de fora de l’àrea, que va desviar Bernabé a córner, i va ser en aquesta treta de cantonada on el mateix Bover va realitzar una centrada perfecta als peus de Pastor, que rematava i superava el porter albacetista, però l’àrbitre s’encarregava d’anul·lar la jugada per un fora de joc gens clar.

El públic va quedar gelat amb la decisió arbitral, però els trciolor van seguir insistint, i si Bover havia estat protagonista en les anteriors jugades, al minut 26 encara ho va ser més. Marc Fernández va rebre una bona passada i, amb calma, va filtrar al punt de penal cap a Bover que, amb cama dreta, va creuar la pilota per posar, en aquesta sí, l’empat al marcador (1-1).

A partir d’aquest moment, l’FC Andorra va tornar a ser l’FC Andorra, dominant la pilota, proposant, i sent més intens en la pressió. L’ambient al Nacional estava empenyent l’equip, i les ocasions de perill anaven succeint-se, amb Bover, Marc Fernández i Carlos Martínez com a principals causants. No obstant això, i amb aquestes sensacions, el marcador ja no es va moure, i els jugadors van enfilar el túnel de vestidors.

Ja en la represa, Carlos Martínez va tenir la primera amb un tir creuat que va sortir fregant el pal de la porteria visitant, però la resposta va venir de Sergi Garcia, que a punt va estar d’avançar l’Albacete amb un tir que va sortir per sobre del travesser. L’intercanvi de copa se succeïa entre els dos conjunts, i en una d’aquestes, Hevel va rebre en banda dreta i va posar la pilota al cap de Pastor, que s’havia incorporat a l’atac perquè amb una gran rematada posés el 2-1 per avançar els tricolor.

Ara eren els andorrans qui no tenien pressa, mentre l’Albacete lluitava per combinar més en atac, però sense èxit. Tot semblava a favor i el duel havia baixat la intensitat. Les segones jugades van començar a alçar-se com a protagonistes a causa del cansament dels jugadors. L’FC Andorra havia aconseguit dormir el partit, proposant quan volia, però tàcticament els manxecs volien arriscar, i és que el resultat no els valia, i van plantar un 3-5-2 amb pressió alta.

A falta de 10 minuts pel final, David Martín va tenir el 3-1 en les seves mans en dues ocasions. La primera amb un xut forçat amb cama esquerra, i la segona on va intentar creuar la pilota, ambdues oportunitats desfetes pel porter albacetista. No obstant això, a l’Estadi Nacional encara li quedaria una més per celebrar. Els del Principat atacaven, i Martí Vilà es va treure una jugada marca de la casa, per posar l’esfèric a l’àrea petita, on Hevel sols va haver d’espentar de cap per materialitzar el 3-1, la victòria i el lideratge de la Primera RFEF Footters, depenent d’ells mateixos.

El destacat

Rubén Bover

• Líder: Des del primer minut, Rubén Bover es va alçar com a líder de l’equip, dominant el mig camp, creant ocasions de perill i escollint quan es jugava i quan s’havia d’aturar per pensar.

• Anotador: El migcampista va ser recompensat amb el premi del gol després de ser protagonista en tres jugades de perill consecutives dels tricolor. En atac i en defensa, el mallorquí va complir.

• Ànima: L’afició va reconèixer el treball incansable de Bover durant els minuts que va romandre al terreny de joc. Jugador i afició van anar de braçet, i va ser ovacionat en ser substituït.

El vestidor

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«L’equip té molt clar el camí a seguir»

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, va declarar que aquesta victòria contra l’Albacete «ha sigut un pas molt important per aconseguir la primera posició definitiva». El tècnic va valorar positivament la «capacitat de l’equip per refer-se, i ho estem demostrant durant tot el campionat. La inesperada derrota contra el Betis B va suposar un toc d’atenció per als tricolor, i ara «l’equip té molt clar quin és el camí a seguir», i ja posen el cap en el pròxim partit contra l’Alcoià.