L'Enfaf descendeix a Primera Catalana

Les jugadores de José Martin ho intenten fins al final, però no aconsegueixen la permanència

Un instant del partit.
Un instant del partit. | Carles Alonso

L'Enfaf va sortir amb la necessitat de guanyar 2-0 per salvar la categoria, ja que 3 hores abans el Cerdanyola s'havia imposat al Pallejà i havia certificat la permanència. Així doncs, el partit al CE La Massana decidia si baixava l'equip andorrà o el seu rival, el CE Llerona.

Les jugadores que entrena Jose Martín van sotmetre al rival des del xiulet inicial. En 10 minuts ja havia protagonitzat dos avisos: una falta lateral directa a càrrec d'Èrica Gonçalves al 2 i un xut llunyà de Marina Fernández al 8. Tots dos intents, fora.

El Llerona vivia del contraatac i la pilota aturada, però també va saber arribar amb perill a la porteria defensada per Maria Cardoso. En la primera aproximació, al minut 13, Judit Alcaraz va fer una rematada al travesser.

Superada la mitja hora de joc la va tenir Gemma Lluch aprofitant una passada en profunditat de Marina, però massa escorada a la dreta va xutar desviat.

Eren minuts difícils per al Llerona i en la següent jugada, una sortida en fals de la portera Marc Cot va estar a punt de costar-li car. El xut llunyà de Laia Solé, sense portera i amb la seva marcadora a sobre, va sortir desviat.

Al 37 la va tenir Mimi Tizón, però la seva rematada anticipant-se al primer pal va sortir fora per poc.

El marcador va arribar al descans amb l'empat inicial. L'Enfaf va incrementar el seu domini a la represa, assumint també riscos en defensa que al minut 55 va estar a punt de costar un gol en contra. Maria Cardoso va resoldre amb una bona aturada una gran jugada dins l'àrea de la golejadora del Llerona, Isona Esteve.

La rèplica, en la següent acció, la va protegonitzar Gemma Luch amb un xut massa centrat.

Al minut 70, una altra clara per a les de Jose Martín. Xut des de l'esquerra d'Èrica Gonçalves que refusa la portera Mar Cot i al rebuig, al segon pal, Gemma Luch va rematar al lateral de la xarxa.

Poc després va tenir una altra Mimi Tizón, però va xutar massa centrat davant la portera rival.

I fins al xiulet final va seguir la insistència tricolor, però va faltar culminar les jugades. Així doncs, l'Enfaf baixa a Primera Catalana.