PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Debut i triomf per a Joan Vinyes al circuit d’Spa

L'andorrà frega el podi en la primera cursa i domina en la segona

Per El Periòdic

Vinyes, al podi d’Spa.
Vinyes, al podi d’Spa. | FotoSport

Joan Vinyes no va poder tenir un millor debut en la Porsche Carrera Cup Benelux (categoria AM). Al volant del Porsche 911 GT3 Cup-Baporo Motorsport va aconseguir el millor crono en l’entrenament oficial, va fregar el podi en la primera cursa (una sortida regular i una penalització per track-limits van evitar el desitjat podi), per a acabar la seva presència en el traçat de Stavelot amb un gran triomf en una segona cursa, que va dominar des del moment en què el semàfor es va posar en verd. 


Així doncs, l’himne d’Andorra es va escoltar per primera vegada en el mític escenari belga d’Spa-Francorchamps. «La meva satisfacció és enorme i el resultat ha superat les perspectives més optimistes», va dir Vinyes. 

 

La crònica

 

Carrera 1: Marcada per una sortida amb problemes de canvi


En aquesta primera carrera del Trofeu Benelux de la marca de Stuttgart, Joan no va tenir un inici favorable, així ho explicava: “Crec que vaig fer el protocol de sortida de manera correcta, però en el moment decisiu va saltar la primera velocitat i els rivals em van començar a superar.”


Malgrat aquesta incidència inicial, Vinyes no va llançar la tovallola i va mantenir una espectacular lluitar amb un grup de cinc rivals. En aquest atac constant no va poder evitar diversos “tracks-limits” (més de quatre, la consegüent penalització li va costar una posició en el podi.


-Classificació
Carrera 1. 1. Sebastien Lajoux, 34’40”818, 2. Philip Wils, a 1”599, 3. Luc Vandeerfesten, 7”955, 4. Joan VInyes, 94”408, 5. Willem Meulders, 9”548.


Carrera 2: Excel·lent triomf


En aquesta segona carrera el pilot de Suzuki Ibèrica va sortir amb la lliçó ben apresa i va protagonitzar una gran sortida que el va portar a ser el líder dels AM. La situació la va mantenir sense grans dificultats, sobretot durant els primers 20’. Els PRO eren inaccessibles i per darrere les distàncies s’ampliaven. Els PROAM i els AM, no van aconseguir reduir diferències. A falta 10’ per al final, un incident en la pista va provocar la sortida del “Safety Car” (SC). Els Porsche es van agrupar i quan el SC va deixar la pista, els equips només van tenir opció a disputar tres voltes en les quals Vinyes, va mantenir la seva condició de líder dels AM.

Una vegada finalitzada la cerimònia de lliurament de trofeus Vinyes ens feia aquest comentari: “No hi ha cap dubte, la meva satisfacció és enorme. A Spa hem viscut l’inici d’una experiència nova i el resultat ha superat les perspectives més optimistes. Si mirem una mica cap endarrere, fa un mes no teníem el cotxe que volíem, en concret el Porsche 911 GT3 Cup. En aquests moments hem disputat el primer meeting, hem treballat, en la mesura del possible, en la mecànica i hem aconseguit el primer triomf en un escenari dels denominats mítics en l’automobilisme mundial. Hem d’estar molt satisfets“.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT