PUBLICITAT

Andorra la Vella

Caixa o faixa

El MoraBanc rep el Fuenlabrada en la primera de les finals que decidirà el devenir dels tricolor a la Lliga Endesa

Per David Sansaloni

Paulí intenta la cistella en l’últim partit davant l’Urbas Fuenlabrada.
Paulí intenta la cistella en l’últim partit davant l’Urbas Fuenlabrada. | ACB Photo / A. Pacheco

El MoraBanc afronta la primera de les tres finals que li queden per posar punt final a la Lliga Endesa 2021-2022, i ho farà contra el Fuenlabrada avui, a partir de les 18.00 hores al Poliesportiu d’Andorra. Aquest duel, ara sí, serà a caixa o faixa, ja que el resultat determinarà gairebé al 100% el devenir de l’equip a la Primera Divisió del bàsquet espanyol.


Els tricolor arriben a la cita després d’abandonar el somni d’arribar, per primera vegada, a una final europea, però amb la confiança per començar amb bon peu aquest Tourmalet que els queda fins al final. «Tenim un partit molt important al davant, que decidirà si seguim a la Lliga Endesa o no, i només ens val la victòria», va declarar el pivot tricolor Moussa Diagne, mentre afegia que «els dos equips tenim pressió, i el partit se l’endurà el que millor estigui mentalment. No serà fàcil, coneixem al Fuenlabrada i serà un duel molt dur on sofrirem en molts moments».


L’estreta relació entre club, jugador i afició ha posat Diagne en una situació complicada, tal com va explicar ell mateix ahir. «Per a mi és molt dur viure aquesta situació, però també sé que els meus companys estan patint. M’agradaria portar l’equip on ha estat els últims anys, però aquest ens toca patir, mai ho havíem fet des de l’últim ascens, i això ens fa créixer també com a país». El senegalès va assenyalar que «al vestidor intentem ajudar-nos els uns als altres per a estar bé mentalment. Si seguim tots junts serà més fàcil».


Pel que fa al Fuenlabrada, l’entrenador del MoraBanc, Òscar Quintana, va exposar els madrilenys, detallant que «solen sortir molt bé en els començaments dels partits, tenen gent amb molts punts a les mans, obren molt bé el camp i, fins i tot, els seus cincs poden anotar de tres punts». Per al tècnic, el Fuenlabrada té «un joc simple a l’hora d’atacar, amb molt focus de producció i, a més, arriben dolguts per l’última derrota a casa i buscaran venjança».


Una de les claus més importants, segons Quintana, serà el públic del Poliesportiu, i és que serà «un partit molt disputat, on els dos equips sabem el que ens juguem, i això comportarà molta intensitat, menys precisió, i segur que serà un duel brut. La nostra afició coneix la importància de la trobada i sortirem a la pista a fer un bon partit per ells i per a ells». El record de Burgos segueix en la memòria del vestidor tricolor, en un partit en el qual es va sortir «bloquejat, però la nostra gent va creure i ens va espentar fins a la victòria».


El darrer hàndicap que engloba aquest duel serà l’average. El MoraBanc va perdre al pavelló Fernando Martín de 13 punts en l’anada, i necessitaria capgirar aquest global per si un cas s’arribés en cas d’empat poder estar per sobre dels madrilenys a la taula classificatòria. Sobre aquest tema, tant Quintana com Diagne ho van tenir clar: el més important és guanyar. Per a Diagne la situació requereix sumar, «i si és per diferència d’un punt perfecte, i si és de 20 millor que millor». D’altra banda, el tècnic va cridar a la calma, en explicar que el tema de l’average «es veurà quan falten un o dos minuts pel final, no abans». 

 

Les decles

 

Òscar Quintana - Entrenador del MoraBanc

«La nostra afició coneix la importància de la trobada i sortirem a la pista a fer un bon partit per ells i per a ells»

 

Moussa Diagne - Jugador del MoraBanc

«Al vestidor intentem ajudar-nos els uns als altres per a estar bé mentalment. Si seguim tots junts serà més fàcil»

PUBLICITAT
PUBLICITAT