PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot lloa la tasca dels agents de circulació en la pandèmia

Les autoritats fan la tradicional entrega de les medalles d’agraïment als veterans

Per El Periòdic

Les autoritats i els agents de circulació celebren la jornada.
Les autoritats i els agents de circulació celebren la jornada. | SFGA/CEsteve

La parròquia de Canillo va acollir ahir la XV edició del Dia dels agents de circulació comunals, després de dos anys sense poder celebrar la tradicional cita a causa de la pandèmia. Així doncs, el cap de Govern, Xavier Espot, va lloar el cos, destacant la seva tasca com a «fonamental per assegurar el respecte i la bona convivència de la ciutadania com a prescriptors de totes les mesures adoptades durant la situació de la crisi sanitària de la covid-19». 

La jornada, també va ser presidida pel cònsol major de Canillo, Francesc Camp; la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, com a presidenta de la Comissió Interparroquial; i la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, com a vicepresidenta; així com una representació de 90 agents comunals, entre d’altres.

Per la seva banda, Camp va agraïr la tasca dels equips en l’acte d’entrega de medalles als agents, celebrada al claustre del Santuari Nostra Senyora de Meritxell. «Avui és el dia indicat per fer valdre la feina d’un col·lectiu del qual destacaria la seva proximitat amb els ciutadans. Proximitat en situacions difícils, quan hi ha trànsit, un accident, i també proximitat per informar els ciutadans i els turistes». Camp també va voler assenyalar especialment l’ajuda dels agents en la gestió de la pandèmia. 

En aquesta línia, Mas va subrallar la feina dels cossos comunals com a «peces clau en tot l’engranatge del país per sortir de l’emergència sanitària i assegurar el benestar més gran i benefici de les persones mentre ha durat la crisi». Paral·lelament, la cònsol menor massanenca, va tenir un emotiu missatge de record del qui fou cap de circulació de la Massana, Lluís Reñé, que va morir durant la pandèmia.

Posteriorment als parlaments, va tenir lloc la tradicional entrega de medalles als més veterans del cos per agraïr els seus anys de servei i trajectòria, així com el lliurament dels diplomes de graduació als agents de circulació incorporats en aquests darrers anys. La trobada, va continuar amb una visita al Museu de la Moto i a l’Espai Galobardes de Canillo, i va finalitzar amb un aperitiu pels assistents a l’edifici del telecabina de Canillo.

Per acabar, les diferents parròquies estan treballant a dia d’avui en la nova llei dels agents de circulació, amb l’objectiu d’ actualitzar la llei del 2005 i adaptar-la al context actual.

PUBLICITAT
PUBLICITAT