PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Administració ha pagat més de mig milió a Inlingua

El Govern reconeix que són contractes d’adjudicació directa

Per El Periòdic

El president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa.
El president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa. | MARICEL BLANCH

Des del 2015 i fins al 2021, Inlingua, una de les empreses del president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, es va endur més de mig milió d’euros en adjudicacions del Govern i les empreses parapúbliques. Concretament, van ser 515.000 euros i la quantitat més gran, 142.627 euros, va procedir d’Andorra Telecom, 135.570 de FEDA i 120.531 per assessorament a Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), segons es desprén de la resposta escrita sobre l’assessorament lingüístic i traduccions de l’Administració pública i la formació d’idiomes dels funcionaris, que va publicar ahir el Butlletí del Consell General. La llista continua amb 72.204 euros per assessoraments a Andorra Turisme, 27.150 d’Andorra Desenvolupament (ADI), 13.471 euros del Govern i 3.282 euros de la CASS. 

En el document, l’Executiu reconeix que tots els serveis pagats s’han fet per adjudicació directa, ja que eren «menors, d’import igual o inferior de 7.500 euros» i, per tant, no requerien un concurs públic. Així mateix, s’informa que l’any que Inlingua va rebre una prestació més elevada va ser el 2018, tot i que no s’especifica per què. Tampoc es donen detalls de les quantitats percebudes per a la formació dels funcionaris i només es facilita l’import pagat cada any. 

Cal recordar que tot i que la consellera general no adscrita Carine Montaner havia demanat en diverses ocasions al Govern fer públiques aquestes dades, aquest sempre s’havia negat. Van ser els grups de la majoria, dels quals forma part el mateix Costa, que van presentar una pregunta escrita a Sindicatura i ara l’Executiu ha donat la informació. 

A banda d’Inlingua, tant l’Executiu com les parapúbliques han fet adjudicacions a una vintena d’empreses per prestacions d’assessorament, traduccions i formació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT