PUBLICITAT

Andorra la Vella

«La sexualitat és imperfecta, però molt divertida»

La sexòloga Eva Moreno porta les reunions de Tapersex a Andorra i trenca tabús

Per Carmen Salas

Conjunt de joguines i cosmètica eròtica que la sexòloga Eva Moreno va presentar a la reunió de tapersex.
Conjunt de joguines i cosmètica eròtica que la sexòloga Eva Moreno va presentar a la reunió de tapersex. | EL PERIÒDIC

Avui és el Dia Mundial de la Masturbació, una festivitat en la qual es reconeix la importància de l’autoplaer i el descobriment sexual com una part fonamental de la sexualitat de les persones i que durant massa temps va ser un tema tabú per a les dones. Com si el binomi dones i plaer no fos possible. Una error potenciat per l’heteropatriarcat, ja que com ha quedat demostrat, el clítoris és l’únic òrgan fet només per donar plaer. Per aconseguir aquest benestar es podria fer servir alguna de les joguines eròtiques que la sexòloga catalana Eva Moreno va presentar el dijous a la llibreria La Trenca durant una sessió de Tapersex, les trobades creades per ella on a més de demostrar de manera pràctica el funcionament de les joguines i cosmètica eròtica dona consells per gaudir i trencar amb la rutina tant en les relacions sexuals en parella com en solitari.

Abans, però, la terapeuta de parella, acompanyada de la periodista Noemí Rodríguez, va presentar el seu últim llibre, Mi deseo depende de mí (Grijalbo), un treball sobre el desig femení amb el qual vol deixar clar que l’educació sexoafectiva parteix de l’autoconeixement, que s’ha de veure des d’una «mirada hol·lística que ens ajuda a créixer i ens fa més poderoses», ja que ens permet «portar les regnes de la nostra sexualitat». En una conversa distesa i còmplice amb la premissa de partida que parlem molt de sexe i poc de sexualitat, es va parlar, entre d’altres qüestions, dels mites que encara romanen en la ment de moltes dones com per exemple que l’home és qui ha de prendre la iniciativa o que l’orgasme només arriba amb la penetració. D’una manera molt didàctica, Moreno va explicar que el desig és un procés que no se circumscriu al dormitori, sinó que és transversal a tota la relació de parella i on és imprescindible una bona comunicació. Pel que fa als homes, els allibera de la seva tasca «solucionadora» i de la responsabilitat del gaudi femení.

En aquest ambient pedagògic i amb molts més assistents es va desenvolupar la segona part de la trobada amb Moreno que, amb mestratge i savoir faire, va fer menys tensa l’atmosfera parlant de joguines sexuals, segons ella, «una bona excusa i eines facilitadores del plaer». Plaer que, d’altra banda, es troba no només als genitals, sinó a tota la pell del nostre cos. Per donar-li pas, a més de la comunicació, és fonamental fugir de falses expectatives i entendre que «la sexualitat és imperfecta, però molt divertida».

Les joguines eròtiques que Moreno va presentar als encuriosits assistents són ecològiques, fetes amb materials reciclables i hipoal·lergògens, a més d’estar dissenyades tenint molt en compte l’anatomia femenina i masculina, així com totes les opcions sexuals. «L’important és trobar la que millor s’adapta a les nostres necessitats», va recalcar Moreno.

I què dir dels assistents. La majoritària i aparent timidesa inicial va donar pas, de mica en mica, a una desinhibició (a la qual va ajudar un còctel servit per La Trenca) que va evolucionar cap al final en opinions compartides en veu alta i molts riures segons anaven passant-se i tastant els lubricants amb sabor de pinya i cookies, els vibradors, els dildos o les boles xineses. Tot plegat, una tarda/nit d’allò més instructiva. 

 

Les autèntiques reunions de Tapersex

Eva Moreno va crear al 1999 Tapersex, les reunions a cases particulars on ven joguines i cosmètica eròtica per donar un servei fins llavors inexistent vers les dones interessades en saber més d’aquests tipus de productes en el seu camí cap a el coneixement del seu plaer sexual. En aquell temps, els ‘sex-shops’ eren botigues obscures, que tot i no ser-ho específicament semblaven obert únicament per als homes i prohibit a les dones. A més, les joguines eròtiques estaven més aviat relacionades amb la perversió. Moreno, amb molta determinació va decidir obrir primer una botiga a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) per posar llum on fins llavors hi havia molta foscor, i després de comprovar les dificultats de moltes dones per traspassar la seva porta, va crear aquestes reunions privades on amb moltíssima naturalitat assessora i explica les virtuts, característiques i instruccions dels productes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT