PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El web d’Estadística costa gairebé 100.000 euros

El nou disseny és més transparent i intuïtiu, i amb accés a més dades

Per El Periòdic

Un instant de la presentació del nou web d’Estadística.
Un instant de la presentació del nou web d’Estadística. | SFGA/JAViladot

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i la cap d’àrea d’Anàlisi de la Informació Estadística, Dolors Capdevila, van presentar ahir el nou portal web d’Estadística. El seu disseny i posada en funcionament ha tingut un cost d’aproximadament 100.000 euros, i s’ha implementat en un període d’un any. Actualment, treballen al Departament d’Estadística una trentena de tècnics i uns 20 enquestadors.

Aquest, estarà disponible per al públic a partir de la setmana vinent, i permetrà no només accedir a un major nombre de dades d’una manera més intuïtiva, sinó que posa en especial interès a augmentar la transparència del portal i en permetre la navegació circular entre els diferents arxius. En aquest sentit, Capdevila va destacar que un cop es consulti una dada, es podrà accedir directament també a les notes de premsa, la metodologia emprada, les metadades que té associades, els indicadors usats, el Pla Estadístic o els convenis que s’hi vinculen. A banda, el nou portal també té un accés directe a les dades recopilades pel Fons Monetari Internacional (FMI) relacionades amb el Principat i que es presenten d’una manera homogeneïtzada entre els països que en formen part. 

Per acabar, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació va remarcar que el nou web és dinàmic i, per tant, anirà evolucionant i adaptant-se a les necessitats de cada moment. Per això, es preveu que en els pròxims mesos s’hi incloguin nous serveis com l’espai usuari, on cadascú podrà incloure-hi les seves estadístiques de referència o un butlletí per subscripció, entre d’altres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT