PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Perill manxec

L’FC Andorra haurà de lluitar per fer front a un Albacete que arriba al Nacional abrigallat per 300 aficionats

Per David Sansaloni

Hevel lluita una pilota en una jugada del partit d’anada entre l’Albacete i l’FC Andorra, al Carlos Belmonte.
Hevel lluita una pilota en una jugada del partit d’anada entre l’Albacete i l’FC Andorra, al Carlos Belmonte. | Albacete Balompié

L’FC Andorra afronta aquest diumenge un partit que pot significar un punt d’inflexió de cara a la recta final del campionat. L’Albacete arriba a l’Estadi Nacional amb el cartell de favorit per a molts a causa del nom que arrossega i de la plantilla que s’ha construït específicament per aconseguir l’ascens directe a la Segona Divisió. Tanmateix, els manxecs no estaran sols a Andorra la Vella, i és que les 296 entrades que es van posar a disposició del club es van esgotar en qüestió d’hores, i als quals s’hi han de sumar també els aficionats albacetistes que ocuparan espai a la zona neutral de l’estadi (no viatjaran amb l’expedició del club).

 

Les estaídstiques són tricolor

 

El projecte manxec queda en segon pla si es tenen en compte les estadístiques registrades fins al moment en aquesta Primera RFEF Footters. L’FC Andorra se situa com a segon millor equip local de la categoria, amb 17 partits disputats a casa, 13 victòries, dos empats i dues derrotes, 30 gols a favor i només 10 encaixats. Els tricolor es veuen superats únicament per l’Albacete, que es mostra intractable al Carlos Belmonte, però a domicili baixa el seu rendiment fins a situar-se just al mig de la taula classificatòria, en 10a posició, amb 17 duels disputats, quatre victòries, vuit empats i cinc derrotes.

 

Semblants en intensitat

 

Fins al moment, l’FC Andorra i l’Albacete han coincidit en molts aspectes, i és per això que comparteixen el lideratge del campionat. Tanmateix, una de les similituds més evidents és l’efectivitat dels dos conjunts en els primers 15 minuts de partit. Segons les estadístiques, els andorrans ocupen el primer lloc com a equip més efectiu en els primers compassos del partit, però seguit de prop per l’Albacete. Els homes d’Eder Sarabia i els de Rubén de la Barrera són els que més ataquen, xuten a porteria i gaudeixen de més ocasions de perill en els primers minuts, i solen arribar al descans amb avantatge o, almenys, com a dominadors del duel. Amb aquest aspecte, només dos escenaris destaquen com a possibles aquest diumenge: un intercanvi continu de cops entre els dos equips o un respecte mutu al començament per evitar precipitacions.


Aquest últim aspecte és el que va defensar un dels capitans de l’Albacete, Rafa Gálvez, en declarar que «aquesta mena de partits s’han de jugar amb el cap», mentre que per la part tricolor semblen haver desaparegut les sensacions de l’última derrota davant el Betis B. «És un partit pel qual estem molt motivats i que per la majoria està marcat amb vermell al calendari», va assenyalar Adrià Vilanova, afegint que «és un duel decisiu i confiem en el fet que jugant a l’Estadi Nacional i amb l’afició al costat els tres punts es quedaran a casa».

 

Igualtat a la classificació

 

FC Andorra i Albacete van del braçet en gairebé tots els aspectes numèrics de la taula classificatòria. Ambdós conjunts comparteixen lideratge amb 64 punts, amb els tricolor per sobre gràcies a l’average. Els de Sarabia s’han mostrat més efectius de cara a porteria fins al moment, amb 54 gols a favor (per 48 de l’Albacete), mentre que els manxecs superen els del Principat pel que fa a la solidesa defensiva, amb 27 gols en contra (per 32 de l’FC Andorra), i amb el Vila-real B a només dos punts dels dos. 

 

Les claus

 

-Públic: L’Estadi Nacional registrarà la millor entrada de la temporada, i amb aproximadament 300 aficionats de l’Albacete.

-Joc en equip: L’FC Andorra supera comminativament els manxecs, amb un estil de joc més coral que pot arribar a desgastar molt.

-Individualitats: L’Albacete presenta, nom per nom, una millor plantilla, que pot agafar l’avantatge si surten les individualitats puntuals.

-Pressió: Cap dels dos equips pot permetre’s l’opció de la derrota, ja que significaria dir adeu, pràcticament, a l’ascens directe.

 

Atenció a...

 

  • Momo Djetei (central): El central camerunès està sent la sensació de la temporada, i s’ha convertit en un pilar fonamental de la defensa de l’Albacete. Especialista en anticipar-se a les jugades i tallar les passades.

 

  • Alberto Jiménez (migcampista): Provinent del Tenerife és un jugador amb sumada experiència en Segona Divisió. Imparteix molta jerarquia en el migcamp i és un dels líders d’aquest Albacete de Rubén de la Barrera.

 

  • Kike Márquez (mitja-punta): Va arribar en el mercat hivernal procedent de l’Extremadura i ha caigut dempeus a Albacete, amb vuit gols i tres assistències. Un dels ídols de l’afició i clau en la segona volta del campionat.

 

  • Manu Fuester (davanter): Màxim golejador de l’Albacete amb 11 gols i una assistència en 28 partits. Jugador desbordant i ràpid que sol jugar per l’interior. Ha guanyat importància des de la seva arribada en la 2019-2020. 

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT