PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Detingut un contrabandista amb 140 quilos de tabac

El noi de 26 anys venia del Pas de la Casa i ha estat condemnat a 15 mesos de presó

Per El Periòdic

Agents de la duana francesa revisen el vehicle comissat.
Agents de la duana francesa revisen el vehicle comissat. | Nathalie Saint-Afre (La Dépêche)

La duana d’Ax-les-Thermes segurament no esperava un control tan important. Però la nit del dimarts al dimecres van detenir un conductor a la localitat de Lassur, entre Ax-les-Thermes i Les Cabannes, a l’Arieja, que havia fet algunes provisions de contraban de tabac procedent d’Andorra. L’home de 26 anys transportava al seu vehicle 140 quilos de cigarrets comprats al Pas de la Casa. Això representa un total de 730 cartrons. El jove, originari de Courbevoie, prop de París, va ser objecte d’una detenció duanera. Aleshores, el seu cas va passar a mans dels gendarmes d’Ax-les-Thermes, que el van posar en custòdia policial per importació, transport i detenció de mercaderies de contraban. 

Davant l’evidència dels fets, l’individu amb antecedents penals nets va admetre la seva responsabilitat. Per tant, va ser remès i sotmès a compareixença sobre admissió prèvia de culpabilitat, un procés de «declaració de culpabilitat». Va ser condemnat a 15 mesos de presó, entre ells vuit mesos ferms i set amb suspens, el decomisament de 400 euros en metàl·lic trobats al seu cotxe i una suspensió del carnet de sis mesos.

No obstant això, encara no ha estat empresonat i s’ha de posar en contacte amb el jutge d’execució de la sentència (JAP) de la seva jurisdicció més propera si desitja un ajust de pena, informa La Dépêche.

PUBLICITAT
PUBLICITAT