PUBLICITAT

La Massana

La nova edició del Vide Dressing tindrà una seixantena de parades

El mercat acollirà 12 expositors que donaran la seva recaptació

Per Anna Casanova

Mercè Miguel, Josep Maria Garrallà,i Mònica Lage presenten la novena edició del Vide Dressing.
Mercè Miguel, Josep Maria Garrallà,i Mònica Lage presenten la novena edició del Vide Dressing. | Comú de la Massana

La novena edició del Vide Dressing de la Massana comptarà amb la participació de 60 parades de roba i complements de segona mà, nous o seminous, amb l’objectiu de donar-los una nova vida. 

El mercat se celebra a la primavera i a la tardor, coincidint amb les èpoques de canvis d’armari. Per tant, en aquesta edició es podran trobar peces de roba, sabates, bosses, joieria i ulleres de primavera-estiu per a dona, infants i adolescents. Com les expositores són particulars, tots els productes disponibles a la venda passen per un «protocol per tal d’assegurar que el material tingui qualitat, ja sigui de marca o de segones marques», va apuntar el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització de la Massana, Josep Maria Garrallà. En aquesta línia, també se supervisa que el material no tingui forats o estigui trencat. A més, el Vide Dressing contracta un equip d’assessorament per a les participants, ja que «és un mercat on es treballa molt bé tota la part d’exposició del producte», va assegurar l’organitzadora, Mercè Miguel.

Així doncs, una de les principals finalitats del projecte és conscienciar la ciutadania de la importància de la sostenibilitat. Amb motiu d’aquesta implicació del Departament de Medi Ambient pels objectius en l’àmbit ecològic, s’ha animat el públic a portar la seva pròpia bossa o cistell de casa. El comú també facilitarà bosses de paper a les paradistes, però «si el mateix comprador ja porta la seva ens ajudarà a no generar més residu», va afirmar Miguel. A més, es recomana que els assistents vinguin amb transport públic o caminant

Tanmateix, s’aprofita el tancament de la temporada d’hivern per dinamitzar l’eix de la parròquia, i a més, cada any pren més força la part social del projecte. Enguany, de les 60 parades que participen, 12 destinaran tota o part de la seva recaptació a associacions benèfiques, tant del país com internacionals. A més, tota la roba que les parades no hagin pogut vendre es donarà a Carisma o a entitats locals que puguin donar-li un ús a aquestes peces. Concretament, Mònica Lage és la principal representant d’una parada que destina tots els beneficis a l’associació Debra-Pell de Papallona. «Tinc un fill que té una malaltia minoritària, i quan vaig veure que se celebrava aquest mercat vaig voler ajudar». Arran la participació de Lage en anys anteriors, s’ha impulsat la recent creació de l’Associació de les Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA). Com a novetat, AMMA posarà a la venda uns clauers solidaris a la parada. Pel que fa al Vide Dressing, Lage va remarcar que «un altre dels nostres objectius és la divulgació de les malalties de baixa freqüència».

Aquest ha estat l’any amb més participació: s’han comptabilitzat unes 90 sol·licituds de parades. Per aquest motiu, Garrallà va informar que s’ha de retallar el nombre de participants pel fet que «tenim un espai limitat i volem donar una qualitat on tots els participants se sentin còmodes». El mercat, que tindrà lloc a les Fontetesm s’inaugurarà demà de 17.00 hores fins a 20.00 hores, també obrirà el dissabte d’11.00 hores fins a 14.00 hores i clourà el diumenge amb un horari des de les 11.00 hores fins a les 14.00 hores. L’any passat el mercat va acollir 2.000 persones i en aquesta edició s’espera una major afluència gràcies a l’eliminació de les restriccions de la covid-19. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT