PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cicatritzar ferides

El MoraBanc vol treure’s la pols de l’EuroCup per afrontar amb les millors garanties la final contra el Fuenlabrada

Per David Sansaloni

Paulí i Olumuyiwa xoquen mans després d’una bona jugada en l’últim partit de lliga al Poliesportiu, contra l’Hereda San Pablo Burgos.
Paulí i Olumuyiwa xoquen mans després d’una bona jugada en l’últim partit de lliga al Poliesportiu, contra l’Hereda San Pablo Burgos. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc busca «cicatritzar ferides» després de la derrota a les semifinals de l’EuroCup davant el Bursaspor. Així ho va explicar ahir un dels jugadors més en forma aquesta temporada del conjunt tricolor, Oriol Paulí, mentre afegia que «és cert que el partit d’ahir [dimarts] va fer mal, sobretot per l’afició, que tenia la il·lusió i les ganes de poder jugar una final europea, però no va poder ser i ara ja toca passar pàgina».


Paulí va deixar clar que el vestidor havia de fer «un reset, ja que ara ens venen tres partits molt importants, on ens juguem molt més que una final europea, i hem d’estar preparats». Al calendari lliguer només li queden tres dates: contra l’Urbas Fuenlabrada, aquest dissabte a partir de les 18.00 hores al Poliesportiu; contra el Casademont Saragossa al pavelló Príncipe Felipe el pròxim dimarts, a partir de les 20.30 hores; i finalment contra el Lenovo Tenerife, al Poliesportiu, el pròxim dia 15, encara amb un horari per determinar.


Fent càlculs, el MoraBanc hauria de guanyar aquest cap de setmana, a més d’intentar revertir els 12 punts d’avantatge que ostenta el Fuenlabrada del partit d’anada, per aconseguir superar els madrilenys a la classificació en cas d’empat. A hores d’ara, els del Principat ocupen l’últim lloc de la taula, empatats amb l’Hereda San Pablo Burgos, amb aquests guanyant l’average, amb el Fuenlabrada a només una victòria i el Coosur Reial Betis a dues, però aquests amb un partit més.


El conjunt dirigit per Òscar Quintana depèn d’ell mateix per assegurar la permanència, tot i que haurà de tenir un ull posat en què fan els seus rivals directes. «Són tres partits en els quals, si fem molt bé la nostra feina, juguem al nostre joc i, tenint en compte que dos dels tres els juguem a casa, tenim moltes oportunitats, però hem de creure amb elles», va explicar Paulí, mentre destacava que el més important és «creure amb nosaltres mateixos, amb la feina que fem, i la gent ens ha d’ajudar moltíssim perquè quan som un, som molt més perillosos». El vestidor té clar que aquesta primera final «serà crucial» per poder encarar la resta de trobades en les millors condicions possibles.


Pel que fa al cos tècnic, Quintana va voler deixar clar just en acabar el duel d’EuroCup que «el gran partit és el del dissabte, encara que guanyar sempre ajuda i és positiu, perquè reconeix la teva feina, et dona confiança i et permet alliberar pedres de la motxilla que portem». El tècnic, quan va veure que el Bursaspor es posava en mode allau des de la línia de tres punts, va decidir minvar els minuts de certs jugadors «que creien que ens poden ajudar molt en el partit contra el Fuenlabrada», tot i que «sé que aquest partit [d’EuroCup] era especial, que tothom volia arribar a la final perquè era una cosa històrica i tots ho somiàvem, però quan es tanca una porta se n’obre una altra, perquè ara només tenim la concentració i el focus en la lliga».


Un dels capitans, David Jelínek, també va seguir el mateix discurs al túnel de vestidors, en afirmar que «ara mateix estem tocats perquè volíem aconseguir estar en la final, i més amb la nostra afició aquí, a casa, però ara ens ve l’important a la Lliga Endesa i aquests tres partits hem de donar-ho tot». Per al txec, la clau estarà en el fet de saber «sobreposar-nos als moments on la pilota no entri per intentar lluitar els partits que queden fins al final i guanyar-los».

 

Els escenaris

 

El MoraBanc té clares quines són les tres pedres que hauran de superar per certificar la permanència, però, a més, hauran de veure el que fan sobretot l’Hereda San Pablo Burgos i el Fuenlabrada. El Burgos rebrà l’Unicaja aquest diumenge, mentre que en la jornada intersetmanal viatjarà a la Fonteta per veure’s les cares amb el València Basket, per finalitzar a casa contra el Fuenlabrada. D’altra banda, el mateix Fuenlabrada vindrà al Poliesportiu per després rebre el Río Breogán al pavelló Fernando Martín i finalitzar a fora contra el Burgos. 

 

El Fuenlabrada llança una campanya per plenar el Poliesportiu

 

El Fuenlabrada ja ha mogut fitxa de cara al partit del dissabte, i és que el conjunt madrileny ha llançat una campanya per «plenar» el Poliesportiu. «Vine a Andorra a animar al Fuenla en una trobada clau! El cost és de tan sols 20 euros, viatge en bus i entrada inclosos», va publicar l’entitat a les seves xarxes socials.

No obstant això, i segons el mateix club, les entrades per als aficionats visitants seran «limitades», i des del MoraBanc «tenim controlat aquest aspecte», segons va poder saber EL PERIÒDIC.

 

Les decles

 

Òscar Quintana - Entrenador del MoraBanc

«Quan es tanca una porta, se n’obre una altra, perquè ara només tenim la concentració i el focus en la lliga»

 

Oriol Paulí - Jugador del MoraBanc

«El més important és creure en nosaltres mateixos, amb la feina que fem, i la gent ens ha d’ajudar moltissim»

PUBLICITAT
PUBLICITAT