PUBLICITAT

Andorra la Vella

La xifra de refugiats arriba al topall de 250 i no s’ampliarà

El Govern modifica el decret de sancions internacionals

Per Albert Belis

Refugiats ucraïnesos.
Refugiats ucraïnesos. | Aleksandra Azízova

La xifra de refugiats ja ha arribat al topall fixat pel Govern: 250, que s’han de sumar a les 324 persones inscrites en el registre consular. Segons va explicar el portaveu del Govern, Eric Jover, l’Executiu no descarta ampliar la quota en el futur, però de moment no ho farà. «Hem d’acollir amb bones condicions, ja que no podem provocar una nova crisi, sobretot en el tema de l’habitatge», va afirmar. A més, «amb relació als països veïns, la nostra capacitat d’acollida és superior», va assegurar. 

D’aquestes 250 sol·licituds, 242 ja tenen una resolució favorable i quant a la resta, una persona resta pendent de passar la revisió mèdica i set de ser vacunats contra la covid-19, un dels requisits per poder-se acollir a aquesta protecció. Actualment, hi ha un total de 66 menors escolaritzats. A més, en aquests instants ja s’han desenvolupat 89 ajuts per cobrir necessitats bàsiques i s’han donat als nuclis familiars 69 targetes de prepagament per centres comercials, 81 targetes de prepagament per transport i 62 targetes de prepagament d’Andorra Telecom. Per últim, gràcies a la xarxa de cooperació, s’han derivat 41 nuclis familiars cap a la Creu Roja i 51 a Càritas.

D’altra banda, el Govern va aprovar ahir la tercera modificació de sancions internacionals pel conflicte bèl·lic d’Ucraïna. Amb la voluntat de continuar alineant les sancions adoptades a les que aplica la Unió Europea (UE), l’Executiu ha afegit dues persones físiques, de manera que es dona cobertura legal a l’aplicació de sancions tant a particulars com a empreses per tal que es puguin bloquejar els seus comptes o per impedir l’operativa amb entitats financeres, però encara no s’ha hagut d’aplicar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT