PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Cambra tindrà un centre de resolució de conflictes

El nou reglament inclou conciliació, mediació i peritatge extrajudicial

Per Albert Belis

L’exterior de la Cambra de Comerç.
L’exterior de la Cambra de Comerç. | Sergi Pérez

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) disposarà del Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE), gràcies al reglament aprovat ahir pel Consell de Ministres. La tasca d’aquest nou servei serà assessorar els diferents procediments de resolució alternativa de conflictes existents, gestionar i tramitar els procediments que se sol·licitin, designar una persona imparcial entre els professionals inscrits, proposar un espai adequat per a les reunions i efectuar les notificacions escaients, entre d’altres. «L’objectiu és empoderar la Cambra i donar-li eines efectives per a la resolució de conflictes i disminuir les causes que arriben al poder judicial, perquè no es col·lapsi», va explicar el ministre Portaveu, Eric Jover. El reglament estipula les formes d’iniciar el procediment, com s’escull la tercera persona imparcial, el sistema de garantia o el règim disciplinari. 

Aquest reglament general també n’inclou tres més, que fan referència a tres tipus de resolució de conflictes: la conciliació, la mediació i el peritatge extrajudicial. Pel que fa a la mediació, dues o més parts intenten voluntàriament assolir un acord amb la intervenció d’una tercera persona, mentre que la conciliació és similar, però la persona imparcial pot fer propostes. En el peritatge extrajudicial les parts acorden sotmetre’s a l’opinió qualificada d’un expert o pèrit.

D’altra banda, el Govern ha signat un acord amb la Cambra per impulsar el seu caràcter consultiu, de manera que l’Executiu i l’organisme col·laboraran en la doble direcció en l’elaboració d’iniciatives legislatives o governamentals a partir de línies de treball conjuntes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT