PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cardelús provarà el seu estat a Estoril

El pilot esperarà fins a l'últim moment per decidir si estarà a la graella de sortida de la cursa

Per El Periòdic

Cardelús durant uns entrenaments.
Cardelús durant uns entrenaments. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús arriba a l’Europeu de Moto2, que comença aquest cap de setmana a Estoril, sense estar al 100%. L’andorrà es provarà als entrenaments d’avui i demà per conèixer les molèsties de la lesió que va patir durant la pretemporada, que li va causar unes fractures a la mà esquerra. Arran de les proves es decidirà si competeix o no a la cursa.

Segons va comunicar l'equip del pilot, després de visitar ahir al matí al Doctor Xavier Mir, reconegut especialista d’extremitats superiors que ha tractat a nombrosos pilots del MotoGP i un cop constatades les dues fractures de metacarpians que l’andorrà té a la seva mà esquerra, les dues parts han convingut que el més prudent és que el pilot es provi a Estoril a la jornada de demà dijous o be a la de divendres al llarg dels entrenaments lliures i, en funció del dolor i les sensacions, es prengui la decisió definitiva sobre les dues curses que hi ha programades per a quest cap de setmana.

«Per una banda, el doctor m’ha comentat que el més important en un situació com aquesta és el repòs absolut, però també m’ha explicat, que tot podia dependre de la incidència que el dolor i la mobilitat podien tenir en el meu pilotatge. Per aquest motiu de comú acord, hem decidit que el més assenyat és anar a Estoril i sortir en una sessió d’entrenaments per veure com respon la ma i com em trobo a sobre de la moto. Tenint en compte que es tracta de la ma esquerra que està sotmesa a menys moviment que la dreta per pilotar, pot haver opcions de que no m’impossibiliti córrer el cap de setmana i mirar de sumar la major quantitat de punts possibles per no perdre les opcions de cara al Campionat. Tot dependrà de com em trobi un cop que pugi a la moto. Si veig que la lesió no m’impedeix estar a un nivell de competitivitat mínim, participaré a la cursa i si no és així, no quedarà més remei que no fer-ho. Espero que es doni el primer supòsit i, finalment, pugui disputar aquesta primera cita del Moto2 European Championship», va explicar Cardelús.

PUBLICITAT
PUBLICITAT