PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Visites guiades pel camí ral per potenciar Riberamunt

També es donarà accés a les moles farineres i a una part de la Ruta del Ferro

Per El Periòdic

El conseller ordinenc Jordi Serracanta.
El conseller ordinenc Jordi Serracanta. | ANA/A.S.

El Comú d’Ordino ha llençat noves millores i novetats per potenciar la zona de Riberamunt per aquest estiu. «L’objectiu és donar visibilitat a tots els pobles que hi ha d’Ordino cap amunt» i és un itinerari que aporta valor afegit al patrimoni, va explicar ahir el conseller d’Esports, Turisme i Dinamització d’Ordino. Entre les principals novetats s’ha integrat la Ruta del Ferro dins el producte, s’ha creat una visita guiada pel camí ral i també es farà una nova edició de les visites a les moles farineres. D’altra banda, per potenciar la zona, la corporació instal·larà un punt d’informació turística a Arans. «En la prova pilot de l’any passat van passar per la caseta 500 turistes al juliol i 1.500 durant l’agost», va recordar Serracanta.

Pel que fa a les visites guiades, serà el primer el cop que es facin, i un guia ensenyarà les diferents construccions típiques de muntanya com refugis, bordes, eres o corts que hi ha durant el trajecte. El recorregut serà de sis quilòmetres pel camí ral i les visites guiades aniran des del Serrat fins a la Cortinada. Aquestes es faran els divendres de juliol i agost a les 09.30 hores i tindran un preu de 15 euros, set euros per a la canalla. El preu inclou el retorn amb el bus parroquial.

Una de les altres activitats serà les visites a les moles farineres després de la bona acceptació que van tenir les quatre que es van fer l’any passat. Aquestes visites es faran els dies 14 i 15 de maig i el 18 i 19 de juny. «Tenim un patrimoni de fins a 23 moles que estaven repartides per tota la parròquia», va indicar el conseller ordinenc. Les sortides seran de 40 persones i costaran cinc euros.
La darrera novetat és la integració de la Ruta del Ferro. Concretament, els set punts d’interpretació cultural, mediambiental i del paisatge de la ruta al llarg del camí dels traginers es transformaran en set plaques del sistema Parl’APP. D’aquesta manera, la informació serà accessible en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) i també es trobarà disponible en braille i llenguatge de signes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT