S’acaba el somni

El MoraBanc perd a les semifinals de l’EuroCup per 68-85 contra el Bursaspor i posa punt final al campionat

Per David Sansaloni

Oriol Paulí en una jugada d’atac en el partit d’ahir contra el Bursaspor, referent a les semifinals de l’EuroCup. | Martin Imatge - Andorra

El MoraBanc va posar ahir punt final a l’EuroCup en perdre per 68-85 al Poliesportiu davant el Frutti Extra Bursaspor en el partit referent a les semifinals de la competició europea. Ara, els de Quintana ja tenen el cap posat en la pròxima trobada a la Lliga Endesa.

El duel va començar amb els tricolor, mitjançant una bona penetració de Paulí, encetant el marcador. L’afició estava bolcada amb l’equip, i cada cistella local se celebrava com si fos un títol, per empentar el màxim possible l’equip. La pressió feia efecte a poc a poc, i el Bursaspor no estava còmode sobre la pista. Tot i això, les individualitats dels visitants van permetre un 5-6 inicial, que va ser ràpidament capgirat a causa d’unes bones jugades al contraatac protagonitzades per Paulí, que en cosa de cinc minuts es va posar amb set punts.

El català estava en un moment dolç, i així li ho va reconèixer el públic del Poliesportiu en materialitzar un 2+1 que col·locava el MoraBanc 12-6 a dalt. L’allau tricolor estava sent tan clara, que un triple de Crawford va obligar l’entrenador visitant, Dusan Alimpijevic, a demanar el temps mort. L’aturada va espavilar el Bursaspor, però, de nou, els tricolor van fer mal des de la línia dels 6,75 metres mitjançant Hannah (20-9). Un parcial de 0-5 va retallar distàncies al lluminós fins a obligar el tècnic tricolor, Òscar Quintana, a demanar el temps mort (20-16). Finalment, Andrews va aparèixer i va posar la remuntada (20-22) aportant 11 punts.

Amb el 0-11 de parcial, el MoraBanc estava obligat a fer una passa endavant, però la pilota no volia entrar de cap manera. En quatre minuts, només dos punts de Miller-McIntyre van pujar al marcador, però un triple posterior de Jelínek va posar el 25-26. Els de Quintana s’animaven, i amb ells el públic, i és que els tricolor portaven 5/10 en triples, un 50% d’encert que estava permetent que continuessin lligats al partit.

El marcador anava canviant d’amo, però era el MoraBanc qui comptava amb més assiduïtat de bones accions (34-31), mentre que la majoria d’intents del Bursaspor s’originaven a la línia exterior, amb Andrews i Bitim al capdavant. L’encert local va disminuir en els darrers minuts del segon període, i això ho van aprofitar els turcs per tornar a dominar al descans (34-38).

Ja en la represa, dos triples consecutius del Bursaspor van posar distància pel mig, mentre que els tirs lliures del MoraBanc no estaven sent els millors aliats. En aquest punt es va establir la màxima diferència, favorable als visitants (+10), menter que Hayes es feia gran a la pintura amb dos taps seguits. La lluita dels triples l’estava guanyant el Bursaspor, molt més encertat, i la diferència se’n va anar fins als 17 punts (40-57).

En els darrers dos minuts del tercer quart, un parcial de 10-2 donava vida al MoraBanc (50-59), i a falta dels últims 10 minuts per disputar-se el marcador reflectia el 56-63 mentre el Poliesportiu a l’uníson cridava «sí se puede».

Només set punts separaven ambdós equips, i als tricolor els tocava remar per poder assolir el somiat passi a la final de l’EuroCup. Els primers tres minuts van ser pel Bursaspor, amb un parcial de 2-8, però el MoraBanc no va abaixar els braços, tot i que l’efectivitat en atac estava sent clau per a uns i per als altres, en contraposició.

Fins a quatre jugadors visitants havien superat els 10 punts a falta de cinc minuts (Needham, Andrews, Bitim i Dudzinski), per només dos del MoraBanc (Paulí i Jelínek), i en el que els tricolor havien sumat dos punts, els turcs n’havien sumat 10. Quan faltaven quatre minuts, la diferència de 21 punts era pràcticament insalvable (60-81), i amb una intensitat més baixa es va continuar lluitant fins a les acaballes. Amb els dos equips físicament desgastats, el Bursaspor es va convertir en finalista de l’EuroCup, posant punt final al trajecte tricolor a la competició europea.

Les claus

-Inici: El MoraBanc va protagonitzar un inici de partit que no s’havia vist aquesta temporada. Forts, contundents i encertats.

-Tirs lliures: El Bursaspor va registrar un 8/8 en tirs lliuren en la primera meitat, per 2/3 del MoraBanc. Una diferència notable.

-Lluita pel triple: El MoraBanc va pagar car el fet de disputar-se el partit amb els triples, ja que els turcs van dominar aquesta faceta.

-Encert: L’afició va deixar constància amb cada lament de la falta d’encert que va tenir el MoraBanc en la segona meitat.

El jugador destacat

Oriol Paulí

• Caràcter: El català va sortir com un huracà i va arrassar amb els seus rivals a la pista. Amb el seu caràcter va impregnar els seus companys per dominar a l’inici.

• Lideratge: Paulí va ser ahir el líder de l’equip, demanant la pilota en moments clau i arriscant quan a l’equip li feia falta. Va ser dels jugadors amb més minuts del duel.

• Comunió: Jugador i afició van ser un durant molts moments del partit, en plena comunió. L’engrescament mutu va permetre el català posar-se l’equip a l’esquena.