PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Trobada al Pirineu se centrarà en la innovació i el medi ambient

Cornella creu que les empreses del país són «pioneres» en la matèria perquè han sabut «reinventar-se»

Per El Periòdic

Cornella i Serveto durant la presentació de la 33a Trobada Empresarial del Pirineu, ahir.
Cornella i Serveto durant la presentació de la 33a Trobada Empresarial del Pirineu, ahir. | EL PERIÒDIC

La 33a Trobada Empresarial del Pirineu recupera enguany la normalitat després de dos anys de pandèmia. Serà els dies 9 i 10 de juny a la Seu d’Urgell i, sota el títol Innovació i sostenibilitat: palanques per al creixement empresarial, pretén consolidar-se com una de les jornades econòmiques de referència a Catalunya i Andorra. Per fer-ho, una quinzena d’empresaris del territori explicaran la seva història d’èxit per donar a conèixer els millors models de negoci i estratègies en un món cada vegada més competitiu i globalitzat. El focus es posarà en els canvis tecnològics, la nova economia digital les noves tendències socials, ja que aquest són els aspectes fonamentals de la «futura agenda empresarial», que previsiblement estarà marcada per l’emprenedoria. A més, el contetx geopolític actual, protagonitzat per la invasió russa d’Ucraïna també serà un punt de debat obligatori per les seves conseqüències sobre les persones i organitzacions de tota mena.

Tornant al lema de la trobada, basat en la creativitat i la cura del medi ambient, el conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, va considerar ahir que les empreses del país s’estan posicionant com a pioneres en la matèria, perquè han tingut la capacitat d’«adaptar-se als canvis» i compten amb un planter de joves decidits a «desenvolupar-se». I és que «si hi ha un país que ha sabut reinventar-se», aquest és el Principat, en paraules del director de l’entitat, que va convidar els empresaris a formar part de les jornades: «Ho tenim al costat de casa i tenen molt de valor», va animar Cornella, tot recordant que només entre un 15 i un 25% dels participants són andorrans. 

Pel que fa al programa, el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Sorveto –que enguany presidirà per primera vegada les jornades, després de prendre el relleu a Vicenç Voltes–, va explicar que, malgrat haver tingut cinc mesos menys dels habituals per organitzar-se –ja que l’any passat la trobada es va haver de celebrar a l’octubre per la covid-19–, les propostes són del més alt nivell. «Les empreses s’han de focalitzar en innovar en eficiència, diversificació, producte i serveis, i ho han de fer d’una manera sostenible, és a dir, satisfent les necessitat actuals sense comprometre les futures, alhora que garanteixen l’equilibri entre el creixement, el medi ambient i la responsabilitat social», va destacar el president.

Així, després que l’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, doni el tret de sortida, s’engegaran un seguit de taules rodones i conferències en què les paraules clau seran innovació, economia i ecologia. També hi participarà el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, un representant del govern espanyol i s’espera la presència encara no confirmada del cap de Govern, Xavier Espot. Una de les ponències més destacades serà la de Sostenibilitat i economia, a càrrec de l’economista de l’IESE i consellera del Banc d’Espanya, Núria Mas, i de la directora de Greenpace Espanya, Eva Saldaña. Quant a la guerra a Ucraïna, l’exministre d’Afers Exteriors i economista Josep Piqué abordarà l’escenari geopolític des d’un punt de vista econòmic i energètic, mentre que diferents emprenedors de diversos àmbits i última tendència s’encarregaran de les start-ups, des de la seva posada en marxa fins a un desenvolupament satisfactori. 

Amb tot, Serveto va avançar que «s’espera una bona participació d’assistents –en total, d’unes 600 persones, entre professionals, empresaris i directius–, també d’Andorra, com en les edicions anteriors, en les quals hem comprovat l’èxit de relacions entre les diferents regions del territori».

Des de la seva creació, la Trobada Empresarial al Pirineu té la finalitat de ser un espai de reflexió sobre temes d’actualitat que afecten la gestió i la presa de decisions en un marc de canvis constant i una oportunitat per fomentar les xarxes de negoci i compartir bones pràctiques. La 33a edició se celebrarà al Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT