Paula González i Sandra Herver es fan amb la plata

Jan i Alex Mellado, De Luca i Vega tornen amb el bronze

El cinc competidors del KXA amb les seves respectives medalles.
El cinc competidors del KXA amb les seves respectives medalles. | Karate Xavi Andorra

Els competidors del Karate Xavi Andorra van participar aquest cap de setmana en dues competicions ben diferents, les dues a territori espanyol. Una delegació va marxar cap a Madrid per participar en el Campionat de Madrid de Clubes i aspirar a classificar-se per la disputa del Campionat d’Espanya de Clubes, que es disputarà a Càceres el pròxim mes de juny. En aAquesta competició, que  es va disputar per equips, Sandra Herver es va fer amb la medalla de plata en la categoria sènior femení, materialitzant la seva classificació per a l’esmentat campionat.

L’andorrana no va poder sortir a competir en el combat final a causa d’uns problemes físics, deixant-la a les portes de la primera posició per equips, però amb la seguretat d’haver assolit l’objectiu marcat.

D’altra banda, en els mateixos dies es va disputar a Soto La Marina (Cantàbria) la segona edició del Campionat Costa Quebrada de Karate, en el qual Paula González va ser la tricolor destacada amb una medalla de plata, cedint només en el combat final i deixant una gran actuació.

Finalment, en la modalitat de kata, i en categoria aleví, Jan Mellado es va fer amb la medalla de bronze, igual que Àlex Mellado en kumite. David De Luca va fer el mateix en categoria cadet, igual que Lola Vega en la disciplina femenina.

La crònica

Els competidors que van anar a Madrid per integrar-se als diferents equips van ser:

• Michelle Villalonga que va competir en la categoria Juvenil Femení, Michelle en la primera volta va guanyar el seu combat en l’enfrontament que van tenir tot l’equip amb l’equip del KAM de Madrid i el seu equip va passar de ronda. En la segona volta, el seu equip va perdre en els tres primers combats els seus enfrontaments i Michelle, que sortia de numero 4, ja no va poder sortir (recordem que els equips son de 5 membres).

• Sandra Herver que va competir en la categoria Sènior Femení, L’equip de Sandra va passar la primera ronda per sorteig administratiu (BYE). En la segona ronda, Sandra va guanyar el seu encontre en la primera volta, en l’enfrontament que l’equip va tenir amb el club KAM de Madrid i el seu equip va passar de ronda, classificant-se per la final. En la final, Sandra no va poder sortir a competir per problemes físics i l’equip tampoc va poder acabar guanyant la final davant de l’altre equip conformat del Club Ivan Leal (va presentar dos equips a la competició). L’objectiu es va assolir i a banda de la medalla d’Argent per la Sandra, l’equip es va classificar pel campionat d’Espanya de clubs.

• Sergi Herver que va competir en la categoria Sènior Masculí, Sergi es va enfrontar en la primera ronda amb el seu equip al club KAM de Madrid. Ell va perdre el seu encontre i l’equip tampoc va superar la ronda, perdent també l’opció a la repesca.

D’altra banda, en els mateixos díes es va disputar a Soto La Marina (Cantabria) la segona edició del Campionat Costa Quebrada de Karate, campionat organitzat per la Federació Cantabra de Karate. El campionat es va disputar en les jornades de Dissabte dia 30 d’Abril per la tarda, a on vam competir nosaltres i Diumenge dia 1 de Maig al matí. Els competidors que van participar dels nostres clubs, sempre en individual van ser:

• Jan Mellado que ho va fer en Kata Alevín i Kumite Alevín -28 Kg (8-9 anys), Jan en la modalitat de Kata va dur a terme fins a tres rondes per obtenir finalment la medalla de Bronze en una competició molt destacda. En Kumite va perdre en la primera ronda sense opcions de repesca.

• Alex Mellado que ho va fer en Kata Alevín i Kumite Alevín -34 Kg (8-9 anys), Alex en la modalitat de Kata va guanyar el primer encontre però en el segon va perdre sense opcions de repesca. En Kumite va perdre el seu primer encontre però va repescar i en la repesca va aconseguir la medalla de Bronze.

• Paulo Domingues que ho va fer en Kata Juvenil i Kumite Juvenil -36 Kg (12-13 anys), Paulo en la modalitat de Kata va perdre en la primera ronda de forma ajustada i sense opcions a repesca.

En combat, vam superar la primera ronda i en la segona vam perdre. Vam entrar en repesca però tampoc vam aconseguir arribar al Bronze.

• Aina Padilla que ho va fer en Kata Juvenil i Kumite Juvenil -37 Kg (12-13 anys), En la modalitat de Kata Aina va superar la primera i segona ronda. Vam perdre en semi finals i vam repescar. En el primer de repesca vam perdre ajustadament, quedant en una 7 plaça. En combat no vam superar la primera ronda i no vam poder repescar.

• Kevin Mellado que ho va fer en Kumite Cadet – 52 Kg (14-15 anys), Kevin va perdre en el primer encontre i va quedar sense opcions de repesca.

• David De Luca que ho va fer en Kumite Cadet – 63 Kg (14-15 anys), David va guanyar el seu primer encontre amb claredat. En el segon va perdre però va entrar en la repesca. El primer de la repesca el guanya també i en l’encontre per la medalla de Bronze supera al seu rival també en una actuació força destacada. Medalla de Bronze per David.

• Ian Marcos que ho va fer en Kumite Cadet -63 Kg (14-15 anys), Ian va perdre en el seu primer encontre i va entrar en repesca. El seu primer encontre de repesca no el va poder guanyar tampoc.

• Paula Gonzalez que ho va fer en Kumite Cadet -47 Kg (14-15 anys), Paula va superar el seu primer encontre per sorteig (BYE). Paula va superar el seu segon encontre amb claredat. La tercera ronda també l’acaba superant i es fica a la final de la categoria. No vam poder acabar guanyant el combat final i ens quedem amb una molt destacada actuació i la medalla d’Argent per Paula.

• Lola Vega que ho va fer en Kumite Cadet -54 Kg (14-15 anys). Lola no va poder superar el seu primer encontre però va entrar en repesca. En el combat final per la medalla de Bronze acaba guanyant a la seva rival i obté la medalla de Bronze.

• Jordi Zanón que ho va fer en Kumite Cadet -57 kg (14-15 anys), Jordi va perdre el seu primer encontre de forma molt ajustada i no va poder entrar en la repesca.

En paraules d’en Xavier Herver, Director Tècnic de Karate Xavi Andorra i referint-se al Costa Quebrada: «Estem satisfets de la feina feta perquè la majoria dels competidors estan al principi de la seva formació com esportistes i han fet un paper molt digne. L’objectiu és clarament que agafin rodatge i aprenguin el que significa la competició als tatamis fora del Principat i crec que l’hem aconseguit».