PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra tindrà el seu primer campus de rugbi

L’activitat es dirigeix a joves de vuit a15 anys i s’afegeix una secció de bàsquet

Per David Sansaloni

Isern, Flaux i Taurinyà durant la presentació del campus.
Isern, Flaux i Taurinyà durant la presentació del campus. | EL PERIÒDIC

Andorra tindrà per primera vegada un campus de rugbi a l’estiu, al qual s’incorporarà també una secció de bàsquet. L’Andorra Sports Camp, impulsat per la marca Team Spirit i amb el suport de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), tindrà lloc del 24 al 30 de juliol i anirà dirigit a nens i nenes d’entre vuit i 15 anys.


Les jornades esportives comptaran amb tres quotes diferents, depenent del temps d’estada dels participants (de 09.00 hores a 13.00 hores amb un preu de 199 euros, de 09.00 hores fins a les 18.00 hores de 399 euros, i de 09.00 hores fins al tancament de 699 euros). No obstant això, un dels organitzadors i encarregat de la secció de rugbi, Maxime Taurinyà, va declarar que «l’objectiu principal no tindrà res a veure amb la recaptació de capital, sinó que aquesta serà la primera edició en una aposta per desenvolupar i donar a conèixer aquest esport».


Segons va explicar Taurinyà, exjugador del VPC i juntament amb l’encarregat de la secció de bàsquet Xavi Isern, al matí es realitzaran tallers i activitats relacionades amb cadascun dels dos esports, mentre que a la tarda els grups s’uniran per gaudir de diferents activitats a Caldea, Naturland, el Palau de Gel o Vallnord. Pel que fa al nivell esportiu, «s’acceptarà qualsevol nen o nena que vulgui participar, sense excloure ningú pel nivell esportiu que pugui tenir, com sí que passa a alguns altres llocs».


Finalment, Taurinyà va assenyalar que, pel que fa al rugbi, es comptarà amb la presència de jugadors internacionals com Damien Chouly, i també s’està negociant la presència de grans figures en l’àmbit del bàsquet. La participació en el campus anirà dirigida als joves andorrans i també francesos, «amb èmfasi en el nord de França perquè coneguin com treballem a Andorra, i també mirarem part de Catalunya». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT