PUBLICITAT

Andorra la Vella

Parèntesi il·lusionant

El MoraBanc rep el Bursaspor per disputar les semifinals de l’EuroCup i guanyar-se un lloc a la gran final

Per David Sansaloni

Olumuyiwa intenta l'esmaixada en un partit d'EuroCup aquesta temporada.
Olumuyiwa intenta l'esmaixada en un partit d'EuroCup aquesta temporada. | EuroCup

El MoraBanc es troba davant d’una oportunitat històrica de classificar-se per a una final d’EuroCup, una fita mai aconseguida pel club. Els tricolor reben avui, a partir de les 20.00 hores al Poliesportiu d’Andorra, el Frutti Extra Bursaspor en el duel referent a les semifinals de la competició europea. Tal com va explicar el tècnic assistent, Paco Vázquez, «és clar que sabem la nostra situació a l’ACB, però avui [ahir] i demà [avui] farem un parèntesi entre les competicions».


El vestidor té el cap 100% en aquest duel, «volem guanyar i oferir una victòria a la nostra afició. Estan patint molt, ens estan donant molt de suport, i una victòria ens faria arribar a una final per primera vegada en la història del nostre club, que no tothom pot dir-ho», va declarar Vázquez. Els jugadors «van amb totes les ganes del món i amb tota la il·lusió del món. Això sí, demà, passi el que passi en aquest partit, pensarem ja en dissabte».


Per al base del MoraBanc Codi Miller-McIntyre, no hi ha excuses. «És una semifinal, la juguem a casa, no hem de viatjar, i estic molt motivat per disputar aquest partit, tot i que el Bursaspor ve de jugar molt bé, tant a Belgrad com a Ljubljana».  L’estatunidenc va assenyalar que «els dos som equips sorpresa. Si haguessis mirat el quadre inicial ningú hauria pronosticat aquesta semifinal», i és que el Bursaspor ha deixat pel camí a dos dels grans favorits per endur-se el campionat, com son el Partizan NIS Belgrade (95-103) i el Cedevita Olimpija Ljubljana (83-85), ambdós duels fora de casa. 


Sobre els turcs, Vázquez va explicar que «tenen vuit jugadors que es disputen gairebé cada minut d’un partit. Són molt físics i tenen la capacitat d’aguantar aquest ritme agressiu en defensa, mentre que en atac cada integrant pot aportar alguna cosa». La confiança d’aquests jugadors dirigits per Dusan Alimpijevic, és tot un «perill» i «tàcticament, haurem de fer una defensa molt sòlida en equip, i cadascun de nosaltres haurem de realitzar una lluita individual a la pista», va dir el tècnic tricolor.


Tanmateix, el MoraBanc d’EuroCup no és el mateix que s’està veient a la Lliga Endesa, fet que Miller-McIntyre atribueix «al començament d’ambdues competicions». L’estatunidenc va fer incís en que el fet de tenir un inici complicat a l’ACB «ha afectat la nostra confiança i ha fet que en alguns partits de la Lliga Endesa hàgim jugat nerviosos». Tot i això, «estem concentrats en el que queda i en fer-ho el millor possible».


L’última derrota en la competició domèstica, contra el València a La Fonteta, va demostrar que l’equip segueix lluitant per materialitzar la permanència, encara que aquest dissabte torna a tenir una final contra l’Urbas Fuenlabrada. Caure contra els de Joan Peñarroya podia entrar dintre de l’establert, i Vázquez va voler treure allò positiu del duel. «Si mirem els tres últims partits nostres fora de casa, contra l’Unicaja, el Gran Canària i el València, vam fer partits seriosos i sòlids», va dir, mentre afegia que «és veritat que amb errades en el rebot o les pèrdues no forçades, però hem de continuar així, jugant d’aquesta manera contra equips tan forts, ja que ens servirà per poder competir millor contra els que estan lluitant amb nosaltres per la permanència».

 

Les claus del partit

 

Segons les estadístiques, el rebot ha sigut un dels punts forts del MoraBanc aquesta temporada, amb una mitjana de 2,5 rebots més per partit que el seu rival. D’altra banda, els andorrans han tingut problemes amb les pèrdues de pilota; les seves 13,9 per partit són el cinquè pitjor registre de la competició, fet pel qual és clar que reduir aquesta xifra també beneficiaria l’equip en el seu intent d’arribar al partit pel títol.

Finalment, la línia exterior dels turcs es francament perillosa. Ja era un dels millors equips de tir de tres punts durant la temporada regular en encistellar el 38,4% sent el tercer millor de la competició, però aquesta xifra s’ha disparat en les rondes eliminatòries, després que realitzés 13 de 25 tirs per a sorprendre el Partizan NIS Belgrad en vuitens de final, i 14 de 33 per a derrotar al Cedevita Olimpija Ljubljana en quarts, registrant un percentatge de conversió del 46,5%. 

 

Les decles

 

Paco Vázquez - Tècnic assistent del MoraBanc

«Ara mateix estem pensant en demà [avui], i volem guanyar i oferir una victòria a la nostra afició, que està patint molt»

 

Codi Miller-McIntyre - Jugador del MoraBanc

«Els dos som equips sorpresa. Si haguessis mirat el quadre inicial ningú hauria pronosticat aquesta semifinal»

PUBLICITAT
PUBLICITAT