PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS considera que el Govern hauria de fer «un pas al costat»

La majoria es mostra «sensible» a les demandes ciutadanes i assegura que faran «el que faci falta»

Per Albert Belis

La manifestació va passar per davant del Comú d’Andorra la Vella.
La manifestació va passar per davant del Comú d’Andorra la Vella. | Albert Belis

Després de la manifestació del Primer de Maig convocada pels sindicats en què hi van assistir aquest diumenge unes 400 persones que van demanar un gir en les polítiques del Govern sobre habitatge, salaris i pensions, el principal partit de l’oposició, el Partit Socialdemòcrata (PS) –també present a la marxa– va comparèixer ahir en roda de premsa per afirmar que l’Executiu té ara dues opcions: «fer polítiques per a tothom o fer un pas al costat», va afirmar el secretari d’organització, Pere Baró. «Potser el millor que poden fer és convocar eleccions, ja que si no ho saben fer, que deixin pas als que sí que en saben», ja que «la ciutadania no pot més, a Andorra no s’hi pot viure», va afegir.

El president del partit, Pere López, per la seva banda, va destacar la quantitat de gent «com mai s’havia vist» que va sortir a manifestar-se. A partir d’aquí, va denunciar que el «diàleg social i polític està trencat, ja que en la pitjor crisi de la història d’Andorra el Govern no ha convocat el principal partit de l’oposició per buscar solucions i promou la confrontació sense parlar amb els partits». A més, en referència a la darrera reunió del Consell econòmic i social entre l’Executiu, els sindicats i la CEA, la va qualificar de «simulació de diàleg social, i això és molt greu i una falta de respecte. Si no escoltes ningú i estàs atrinxerat, estàs sol», va afirmar el líder socialdemòcrata sobre el Govern.

L’altre partit de l’oposició, Terceravia, que no va assistir a la manifestació, va argumentar en boca del seu president, Josep Pintat, l’absència del seu partit perquè «cadascú ha d’estar al seu lloc i té la seva tasca». Amb la situació actual «agreujada» per la guerra a Ucraïna, entén que la gent estigui «preocupada» i afirma que «la solució passa per un enfocament global que ens porti a una economia sòlida i benestar per a tothom». Segons Pintat, «ara hi ha moltes ajudes i subvencions, molta intervenció, i per això s’està traslladant el problema d’un lloc a un altre», així que «si no es canvia de model, serà difícil competir i hi haurà més problemes, sobretot en un context de negociació amb la UE».

Des dels grups de la majoria també van analitzar la situació. Així, la consellera general demòcrata, Mònica Bonell, va assegurar que «ens mostrem sensibles» a les demandes de la ciutadania, però «hem de donar temps perquè s’implementin les mesures adoptades pel Govern i, si no són suficients, analitzarem totes les demandes i farem el que faci falta, com ja hem fet en el passat».

En aquest mateix sentit es va manifestar el conseller general de Liberals d’Andorra, Marc Magallón, que va assegurar que les mesures «no s’acaben» i «farem el que calgui i el que sigui possible», perquè «qualsevol iniciativa està damunt la taula, no ens tanquem a res».

Per últim, la consellera no adscrita, Carine Montaner (Andorra Endavant), que va donar suport a la marxa tot i que no hi va assistir, va augurar ahir que «espero de tot cor que el Govern posi en marxa solucions reals com més aviat millor», ja que «la situació és difícil d’aguantar per a moltes famílies, i ho sé perquè rebo queixes de ciutadans que no poden arribar a final de mes».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT