PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jornada de ponències sobre el canvi climàtic i l’ecoturisme

Majoral assegura que la parròquia vol liderar la transició energètica

Per El Periòdic

Presentació de la jornada ‘Món Millor’.
Presentació de la jornada ‘Món Millor’. | COMÚ DE SANT JULIÀ

El Comú de Sant Julià de Lòria, juntament amb Ràdio Ser Principat d’Andorra, organitzarà una primera jornada per debatre les iniciatives ambientals més innovadores i veure de quina manera els ciutadans, les empreses i les organitzacions privades i públiques poden contribuir a fer un món més sostenible. Aquesta jornada, sota el nom Un Món Millor es durà a terme el dilluns 30 de maig entre les 09.00 i les 13.00 hores al Centre cultural i de congressos lauredià. La directora de Ràdio Ser Principat d’Andorra, Marisol Fuentes, va explicar ahir que la jornada estarà dividia en dos blocs. En el primer es tractarà la problemàtica del canvi climàtic, centrat principalment en les zones més vulnerables, com pot ser el Pirineu i Andorra. D’altra banda, la segona part estarà orientada al turisme sostenible i a l’ecoturisme.

Durant la presentació de la jornada, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va remarcar que la parròquia es vol posar «capdavantera en medi ambient i energies renovables» i per aquest motiu la corporació es va sumar a la proposta de la jornada. Cal recordar que Sant Julià va obtenir fa aproximadament un mes el Label Biosphere Andorra. «És important perquè tenim un full de ruta clar», va apuntar Majoral, assegurant que ara amb label s’han de fer actes per conscienciar la ciutadania en aquesta matèria. «Explicar i incidir en què la gent prengui consciència d’aquesta urgència és una obligació de les administracions», va emfatitzar el cònsol. A més, va avançar que «es parlarà de molta diversitat de coses i penso que és important veure com institucions i empreses poden arribar a treballar conjuntament amb un objectiu que és cada cop més urgent».

La voluntat és que la jornada sigui de perfil tècnic però també divulgatiu, i, per tant, està oberta a tota la població en general. Fuentes va assenyalar la importància de reservar plaça per les ponències. Concretament, hi haurà nou ponents, que seran el científic i divulgador espanyol Fernando Valladares; la directora general de Tarannà Viajes, Felisa Palacio; l’ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal; el director d’Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons; l’empresària especialitzada en ecoturisme Llucia Castaño; l’enginyera i directora executiva del pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simón; l’organitzador dels itineraris mindfulness com Moments, Víctor Martín; l’enginyer especialista en auditoria, Xavier Tomàs, que és el coordinador de l’etiqueta Label Biosphere Andorra; i la propietària d’Epic Andorra, Eli Olivé, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT