PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Servei de Circulació de Canillo multa i immobilitza uns vehicles clàssics a Ransol

Es tractaria d'uns cotxes propietat d'uns visitants al país amb motiu del Tour Auto

Per El Periòdic

Els vehicles retinguts a Ransol, anit.
Els vehicles retinguts a Ransol, anit. | El Periòdic

Un grup de vehicles esportius clàssics que es trobaven estacionats en una zona reservada de Ransol van ser immobilitzats passada la matinada del dia 1 pel Servei de Circulació de Canillo. Els cotxes, de matrícula estrangera, eren de la propietat d’uns turistes que es trobaven al país per motiu del Tour Auto, la prova de carretera reservada a vehicles clàssics i històrics de competició que per primera vegada va arribar al Principat, que va ser seu de la cloenda de la cita després de cinc etapes i més de 2.000 quilòmetres de recorregut des de París.

Contactats per aquest mitjà, el Servei de Circulació canillenc exposa que a la zona on s’ubicaven els vehicles hi ha una senyalització que especifica que està prohibit estacional des de les 20.00 hores i fins a les 09.00 hores, ja que és una àrea reservada per a usuaris acreditats. Per aquest motiu, asseguren, es va procedir a sancionar els cotxes i retenir-los amb un parany a la roda davantera fins que els titulars abonéssin la corresponent multa, cosa que han fet de bon matí.
Aquesta situació ha sorprès alguns veïns, tant de Ransol, com de la parròquia de Canillo, com de la resta del país, que titllar la imatge a les xarxes d’«esperpèntica» i lamenten que l’acció destrossa la inversió feta per acollir la prova.

Valoració positiva

Més enllà de l’anècdota succeïda a Ransol, des de l’organització, els equips i els pilots participants es fa un balanç unànime de l’experiència, coincidint que l’arribada a Andorra ha estat el millor final de ral·li possible.

Tal com exposen en un comunicat des de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), entitat organitzadora de l’etapa andorrana, el grup sent una «satisfacció per haver viscut l’arribada d’una prova inigualable com ha estat el Tour Auto 2022», i aquest sentiment ha banyat els dos actes de repartiments de premis celebrats dissabte i diumenge, respectivament. «Les imatges que hem viscut durant aquests dos dies parlen per elles mateixes», declara el president de l’ACA, Enric Tarrado, que afegeix que «des que vam arribar al capdavant de l’ACA sempre hem dit que volíem que el club estigués a la disposició de la promoció d’Andorra, i amb el Tour Auto hem demostrat ben clarament aquesta voluntat». «L’automobilisme és intrínsecament històric al nostre país, compta amb un passat gloriós i amb aquesta mena d’esdeveniments podem mostrar els nombrosos seguidors que té, però sempre amb la vista posada en el futur de la mobilitat i les noves tendències», conclou el president. Per tot plegat, des de l’ACA posen en relleu que el gran èxit esportiu i popular ha estat la nota destacada, amb el tram i el parc d’Ordino, i el Parc Central d’Andorra la Vella plens d’un públic «àvid per observar el més a prop possible les meravelloses màquines en competició». 

Pel que fa a l’aspecte esportiu, l’equip conformat per Thierry Boutsen i Hervé Ordioni, al volant d’un Shelby Cobra 280, han resultat guanyadors del Tour Auto 2022.

PUBLICITAT
PUBLICITAT