PUBLICITAT

Camp vol aplegar liberals i reformistes sota el paraigua de CR

  • El cònsol massanenc afirma que una coalició, per definició, aplega persones i sensibilitats diferents
  • Independents d'Ordino, PLA i ApC d'Ordino arriben a un principi d'acord programàtic i presentaran llista conjunta
josep maria camp
El cònsol de la Massana, Josep Maria Camp. Foto: EL PERIÒDIC
El cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, creu que la millor opció de cara a les eleccions generals és que liberals i reformistes es presentin sota el paraigua de Coalició Reformista. En aquest sentit, Camp creu que una coalició, per definició, aplega persones i sensibilitats diferents i per això considera que CR pot aglutinar polítics provinents del PLA, el PRA o UL, conservant cadascú les seves especificitats. El cònsol ha fet aquestes declaracions al programa d'Anar per Casa d'ADRàdio.
Josep Maria Camp aposta perquè les diferents corrents reformistes i liberals s'apleguin sota les sigles de Coalició Reformista i, en aquest sentit, creu que les coses es fan més complicades del que realment són, i que sovint és més "un problema de persones que d'idees". De fet, el cònsol creu que aquesta és la millor opció, i ha recordat que és el mateix sistema que ha utilitzat el Partit Socialdemòcrata amb l'Alternativa.

Pel que fa a les eleccions comunals, Camp ha apuntat que és prematur parlar de candidats i ha confirmat que hi ha diversos noms sobre la taula. Respecte a la possibilitat que sigui David Baró, actual número tres del Comú, qui encapçali el projecte, Camp ha manifestat que és "una bona opció" però que n'hi ha d'altres, i ha afegit que "un comú el fa un equip".
Mentrestant, aquest dimarts a la nit Independents d'Ordino, el PLA i ApC han arribat a un "principi d'acord programàtic comú" amb l'objectiu "d'unir forces a Ordino per defensar l'interès general del país", segons han informat a l'ANA fonts presents a la reunió. Això a la pràctica vol dir que les tres formacions presentaran una única candidatura a la demarcació parroquial a les properes eleccions generals.
Dimarts a la nit una vintena de representants vinculats a Independents d'Ordino, Partit Liberal (PLA) i Andorra pel Canvi (ApC) han certificat la necessitat d'anar en una mateixa candidatura a les properes eleccions generals. L'objectiu és, segons fonts presents a la reunió, "unir forces a Ordino per defensar l'interès general del país".

Així doncs, les tres formacions polítiques haurien arribat a "un principi d'acord en unes línies mestres programàtiques comunes", a partir de les quals, i en successives reunions, es desplegarà el programa electoral de la candidatura.

Aquest anunci coincideix amb les declaracions de l'excònsol major d'Ordino, Enric Dolsa, anunciant que no descartava donar suport a la coalició liberal-reformista que s'està formant de cara a les eleccions anticipades i que en cap cas donaria suport als socialdemòcrates. Això significaria que a Ordino només hi concorrerien dues candidatures, contràriament al que va passar en les darreres eleccions generals quan hi van concórrer tres formacions: Independents d'Ordino, l'Alternativa i Andorra pel Canvi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT