PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La parròquia de Santa Magdalena celebra 50 anys

El temple és una de les mostres d’arquitectura religiosa contemporània

Per El Periòdic

L’església de Santa Magdalena de la Seu d’Urgell.
L’església de Santa Magdalena de la Seu d’Urgell. | Bisbat d\'Urgell

La parròquia de Santa Magdalena celebrarà demà una missa de cloenda de les celebracions del 50è aniversari de la construcció del temple, situat al barri del mateix nom de la Seu d’Urgell. L’església fou construïda gràcies a l’empenta de mossèn Antoni Naudí i la decisió inicial d’Iglesias Navarri, en un context de creixement de la ciutat de la Seu d’Urgell. La manca d’habitatges per a famílies humils va portar a emprendre la promoció de construcció d’habitatges a la zona coneguda ara com a Santa Magdalena, que constituí un nou barri, juntament amb el nou temple que es bastí en el mateix indret.

Primer es van construir 162 habitatges el 1960. El 1965 es va iniciar les obres del temple de Santa Magdalena, que ha acabat donant nom a aquest barri, situat a la part sud-oest de la Seu. L’any 1970, Ramon Malla, aleshores bisbe administrador apostòlic de la diòcesi d’Urgell i bisbe de Lleida, va dedicar el nou temple dins la parròquia de Sant Ot de la Seu.

El temple és una de les mostres d’arquitectura religiosa contemporània de Catalunya, obra de l’arquitecte de Vilafranca del Penedès Josep Brugal Fortuny, que ja havia fet algunes altres obres emblemàtiques com l’ampliació de l’església parroquial de Sant Esteve d’Andorra la Vella entre els anys 1959 i 1962, i que a Santa Magdalena va dur a terme un disseny arquitectònic innovador i característic del seu estil de projectes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT