PUBLICITAT

Andorra la Vella

Trencar amb l’establert

El MoraBanc busca la victòria davant el València Basket a La Fonteta, on no ha guanyat mai des del retorn a l’ACB

Per David Sansaloni

Diagne intenta aturar Rivero en una jugada de l'últim partit entre el València Basket i el MoraBanc.
Diagne intenta aturar Rivero en una jugada de l'últim partit entre el València Basket i el MoraBanc. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc afronta una nova jornada de Lliga Endesa i, de la mateixa manera, una nova final pel que fa al fet de lluitar per sortir de l’última plaça de la classificació i intentar salvar la categoria. En aquesta ocasió, els tricolor disputaran «el partit més complicat del que queda de calendari, segons les estadístiques», segon l’entrenador dels andorrans, Òscar Quintana, ja que es veurà les cares avui, a partir de les 18.00 hores, amb el València Basket de Joan Peñarroya.


A la complicació de competir cara a cara davant el quart classificat de la Lliga Endesa se li suma el fet que el València no sap el que és perdre a La Fonteta des del passat desembre del 2021 i, a sobre, el MoraBanc, des que va tornar a ser equip ACB, no ha guanyat mai al pavelló taronja (ho va fer en una ocasió quan encara era Festina). Els de Peñarroya es troben immersos en la lluita per escalar posicions i tenir el factor pista al play-off pel títol, i ja van sortir perjudicats el passat 12 d’abril, quan van perdre contra tot pronòstic contra el Coosur Reial Betis (75-68), i és per això que no voldran repetir la història.


Sobre l’estat de forma del rival, Quintana va avisar: «Hem de jugar molt millor del que ho hem fet fins ara si volem tenir opcions de guanyar a València. No ens val amb 20 minuts». L’entrenador va voler fer una comparació, afirmant que els taronja, pel que fa al seu encert des de la línia exterior, «semblen els Golden States Warriors en el seu millor moment, amb tanta confiança i qualitat en la plantilla». No obstant això, «sabem que si som capaços de mostrar la nostra millor versió durant 40 minuts, tindrem possibilitats».


El vestidor tricolor viu un context de dualitat, ja que, per una banda, l’equip s’ha plantat en unes semifinals d’EuroCup que, a sobre, es jugaran al Poliesportiu, mentre que, d’altra banda, segueixen cuers a l’ACB. «A l’EuroCup tenim la motivació de jugar unes semifinals a casa i comptem amb possibilitats d’arribar a la final, i en aquest aspecte tenim la moral bastant alta. Però, per l’altre costat, sabem on estem a l’ACB i continua sent l’objectiu prioritari sortir d’aquesta situació», va explicar un dels capitans del conjunt del Principat, David Jelínek.


L’aler tricolor també va fer referència al seu estat físic després de l’ensurt a Gran Canària, afirmant que «no estic malament del tot. Tinc el turmell una mica dolorit, però en comparació a la darrera lesió que vaig tenir puc dir que estic bé». Jelínek, igual que Quintana, comptarà amb l’ajuda de Franke i Cline, que no van viatjar a les illes per no estar inscrits a l’EuroCup i arriben frescs a la trobada d’avui.


Les claus per sortir vius de La Fonteta passaran per diversos factors. «Hem d’estar convençuts del que fem, fer-ho cada vegada millor i d’una forma automàtica que no haguem de pensar, perquè ara mateix nosaltres no som bons pensadors, perquè ens atrapen els nostres fantasmes», va declarar Quintana, mentre afegia que «serà molt important mantenir la defensa que estem mostrant en les segones meitats i evitar les errades dels primers temps, ja que estem regalant entre sis i vuit pilotes en els primers 20 minuts». D’altra banda, els rebots, on «hem de ser molt més sòlids i millorar les estadístiques, ens permetran córrer i fer mal, en aquest cas, al València». Al vestidor s’ha deixat clar, segons va assenyalar Jelínek, que s’ha de minvar «el joc dur del València per evitar cistelles fàcils».


Els «dimonis» no han desaparegut, però l’equip ha guanyat en «control mental, i això en permetrà creure, lluitar i estar segurs de nosaltres mateixos», va dir Quintana. 

 

Les decles

 

Òscar Quintana - Entrenador del MoraBanc

«Hem de jugar molt millor del que ho hem fet fins ara si volem tenir opcions de guanyar a València. No ens val amb 20 minuts»

 

David Jelínek - Jugador del MoraBanc

«Sabem que, tot i que estiguem uns punts a baix en el marcador, qualsevol partit ens el podem endur»

PUBLICITAT
PUBLICITAT