PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Bursaspor serà el rival del MoraBanc a la semifinal de l'EuroCup

L'anàlisi: Els turcs arriben al Poliesportiu després de desfer-se del Cedevita per 83-85

Per David Sansaloni

El quadre final de l’EuroCup, amb les dues semifinals.
El quadre final de l’EuroCup, amb les dues semifinals. | EL PERIÒDIC

El MoraBanc ja sap qui serà el seu pròxim rival, al qual s’enfrontarà en les semifinals de l’EuroCup després de vèncer el Gran Canària al Gran Canaria Arena el passat dimarts per 77-79. El Poliesportiu d’Andorra rebrà el Frutti Extra Bursaspor turc, ja que aquests van aconseguir desfer-se del Cedevita Olimpija Ljubljana als quarts de final en un partit també molt disputat fins al final (83-85), i a fora.


Els tricolor estan a només dos partits de fer història a l’EuroCup, i és que els d’Òscar Quintana igualen la seva millor fita europea amb aquestes semifinals, i compten amb serioses possibilitats de fer-se un lloc en la final, sobretot en comptar amb el factor camp. El duel es disputarà el pròxim dia 3 de maig, a partir de les 20.00 hores al pavelló de la capital andorrana.


Pel que fa al rival, el Bursaspor ja va donar la campanada als vuitens de final, en derrotar el Partizan NIS Belgrade, un dels favorits al campionat, per 95-103 en la seva pròpia pista, i van fer el mateix amb el Cedevita als quarts de final. Als turcs se’ls està donant bé enfrontar-se als equips lluny del Bursa Atatürk Sport Hall, per la qual cosa els del Principat no podran confiar-se si, en aquest punt, volen estar disposats a lluitar la competició europea.


En l’últim duel es va poder veure com el Cedevita remuntava i es posava 66-67 al principi de l’últim quart, i van ser els locals qui van tenir fins i tot l’última possessió per a guanyar el partit, però el triple de Jacob Pullen va arribar després que sonés la botzina final. Les principals amenaces del Bursaspor en aquesta ocasió van ser Derek Needham, que va anotar 10 dels seus 20 punts en l’últim quart per a liderar al seu equip, John Holland, que va aportar 16 punts i set rebots, Onuralp Bitim, amb 14 punts, i Andrew Andrews amb 12.


La trajectòria a la lliga regular dels rivals dels tricolor la pròxima setmana va ser més irregular. El conjunt dirigit per Dusan Alimpijevic es va classificar com a 7è, amb un total de 10 derrotes i vuit victòries, fet que no li va suposar cap problema a l’hora d’eliminar el segon classificat del grup del MoraBanc.


Les estadístiques mostren més igualtat entre els dos conjunts del que podia reflectir el lloc assolit a la fase regular. El Bursaspor domina pel que fa a la valoració mitjana dels seus jugadors (88,5 per 86,9 del MoraBanc) i es mostra més anotador, amb 83 punts per partit de mitjana, per 80,8 dels tricolor. Els rebots, un dels aspectes en els quals s’ha fet més incís durant tota la temporada, són per al MoraBanc (10,7 ofensius i 25,4 defensius, per 8,9 i 22,2 del Bursaspor). Finalment, els de Quintana registren un millor encert en el tir de dos, amb un 54,8%, però els turcs dominen des de la línia dels 6,75 metres i des del tir lliure. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT