PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Onalabs inicia la prova pilot de monitoratge sanitari a Andorra

L’‘start-up’ biotecnològica obté un finançament d’1,2 milions d’euros

Per El Periòdic

Un dels dispositius de monitoratge d’Onalabs.
Un dels dispositius de monitoratge d’Onalabs. | Onalabs

La companyia biotecnològica Onalabs inicia la prova pilot dels seus dispositius de monitoratge sanitari al Principat com a segona fase del seu projecte d’expansió i activitat. En aquest sentit, l’start-up ha acordat una col·laboració amb Andorra Recerca + Innovació (ARI) per iniciar un programa pilot per a la vigilància en remot dels paràmetres físics i bioquímics de persones grans i malalts crònics que requereixen seguiment per part dels professionals mèdics. Seguint la mateixa línia, també s’està prospectant el monitoratge d’esportistes andorrans a través de la suor. «El fet de ser la companyia escollida el novembre passat per l’ARI i Richi Entrepreneurs com a millor projecte en l’edició del 2021, ens ha obert les portes del país pirinenc», segons va afirmar la cofundadora del projecte, Elisabet Del Valle.

Pel que fa a la ronda de finançament que va fer pública fa uns mesos, la companyia va indicar que ha sigut capaç d’aixecar una inversió d’1,2 milions d’euros que destinarà a continuar el desenvolupament tecnològic i la certificació dels seus dispositius mèdics no invasius, remots i intel·ligents, enfocats al monitoratge de pacients crònics, esportistes i persones amb diabetis del tipus I i II, i, posteriorment, a iniciar la seva fabricació industrial i la comercialització.

L’start-up ha desenvolupat una tecnologia basada en microfluídica, biosensòrica i sensórica física que permet als seus dispositius mèdics mesurar, a través de la pell i la suor, paràmetres clínics tradicionals que fins ara s’obtenien mitjançant una anàlisi de sang, convertint així aquesta secreció cutània en un biofluid intel·ligent, i la pell, en una plataforma de dades. «Els nostres dispositius funcionen com un microlaboratori portàtil que llegeix els paràmetres que els hi ofereixen aquesta part superficial del cos, i que, a més, les envien en temps real als professionals de la salut a través de l’aplicació mòbil», va assenyalar Del Valle. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT