PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un grup compacte

La Federació Andorrana de Muntanyisme presenta l’equip nacional amb sis corredors al capdavant

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta, els integrants de l’equip nacional de la FAM: Ariadna Fenés, Òscar Casal, Arnau Soldevila, Sabrina Solana i Carlos Fernández.
D’esquerra a dreta, els integrants de l’equip nacional de la FAM: Ariadna Fenés, Òscar Casal, Arnau Soldevila, Sabrina Solana i Carlos Fernández. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentat ahir, a les Oficines Centrals de MoraBanc, l’equip nacional de curses de muntanya per a la temporada 2022, i que representarà el país en les diferents proves nacionals i internacionals establertes dins del calendari d’enguany. D’acord amb la nova planificació esportiva, «més estricta i detallada, amb unes proves de nivell molt elevat», segons va explicar el tècnic i encarregat del conjunt, Fabrizio Gravina, l’entitat s’ha vist obligada a reduir el nombre d’integrants del combinat, passant de 12 corredors a sis.


D’aquesta manera, l’equip nacional de la FAM queda format pels atletes Òscar Casal, Marc Casal, Arnau Soldevila, Carlos Fernández, Sabrina Solana i Ariadna Fenés, sent aquesta última la gran novetat. Fenés s’incorpora gràcies a haver demostrat «un gran potencial en la darrera temporada, així com als Campionats del Món d’SnowRunning celebrats el passat mes de febrer a Sierra Nevada», segons els dirigents de la federació.


Gravina va ser l’encarregat de presentar el que serà el projecte esportiu per a aquest any, que es basarà en tres objectius clau. El primer ítem d’àmbit competitiu a assolir per part de l’equip nacional serà la participació en curses internacionals, tenint com a referència dos competicions de gran envergadura: l’Skyrunning World Series 2022 i el Campionat del Món (World Skyrunning Champs 2022). Relacionat amb aquest primer objectiu, hi ha el segon, que es basarà en mantenir i millorar el nivell competitiu a l’elit, mitjançant «entrenament en grup, estatges, control de la càrrega de treball, planificació individualitzada i suport mèdic, nutricional i psicològic», va explicar Gravina.


Finalment, com a tercer pilar d’aquesta planificació, hi haurà el seguiment i desenvolupament del grup de joves. La federació «donarà suport als clubs i al jove esportista en totes les etapes del seu desenvolupament per arribar, i després consolidar-se, en l’alt rendiment esportiu». El pla per la base se centrarà, dins de l’àmbit competitiu, en les proves del Campionat del Món, la Copa d’Andorra i les proves de la Copa d’Espanya i de Catalunya.

 


El calendari internacional previst per als sis corredors de la FAM començarà amb la primera cita, dins de les Skyruuner Worls Series, el 8 de maig a França amb la disputa de l’Skyrace des Mathesyns 25K. La segona prova tindrà lloc el 4 de juny a Àustria, amb la Hochkonig 32K, mentre que la tercera cita dins d’aquest circuit serà a Boí Taüll el 2 de juliol amb l’arribada de la Garmin Epic 42K i, tres setmanes després, el 31 de juliol, els tricolor disputaran la Comapedrosa 23K, al Principat. Finalment, els corredors que hagin obtingut els punts mínims marcats per la Federació Internacional tindran l’oportunitat de córrer la Gorbeia Suzien, al País Basc, el 8 d’octubre. 


Pel que fa als Campionats del Món, que tindran lloc del 9 a l’11 de setembre a Ossola, Itàlia, la previsió de la FAM és que els sis atletes participin en les disciplines en les quals estan especialitzats. Durant els tres dies de competició es disputaran la Vertical Race, l’Skyrace i l’Ultratrail.


L’absència de noms destacats com Lluís Sanvicente, Joan Prieto, Pere Riba, Laia Sebastià, entre d’altres, va quedar justificada pels objectius «tan concrets» de la temporada, que deixen fora alguns atletes. No obstant això, el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, va assegurar que «el nombre d’integrants de l’equip pot variar en funció de les necessitats del calendari, i estarem atents a la resta de corredors». D’altra banda, Gravina va voler fer incís en la importància de les figures destacades, ja que «tenir aquests referents ens pot ajudar molt a impulsar la base, i que molts nens i nenes vulguin provar aquest esport». 

 

Les decles

 

Carlo Ferrari - Director tècnic de la FAM

«El nombre d’integrants de l’equip pot variar en funció de les necessitats del calendari, i estarem atents a la resta de corredors»

 

Fabrizio Gravina - Seleccionador nacional

«Tenir aquests referents ens pot ajudar molt a impulsar la base, i que molts nens i nenes vulguin provar aquest esport»

PUBLICITAT
PUBLICITAT