PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre de refugiats ucraïnesos al Principat ascendeix als 242

L’actuació solidària del Prat del Roure recapta un total de 4.080 euros

Per El Periòdic

El lliurament del xec solidari.
El lliurament del xec solidari. | Comú d\'Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

El nombre de refugiats ucraïnesos que ja es troba al país i que ha demanat al Govern el permís de residència i treball ha augmentat fins a les 242 persones. Segons va explicar el ministre Portaveu, Eric Jover, després del Consell de Ministres, hi ha 66 menors que es troben escolaritzats, mentre que ja s’han atorgat 89 ajuts per a cobrir necessitats bàsiques, i també s’han lliurat 68 targetes de prepagament per adquirir productes en centres comercials, 81 per al transport públic i 56 per a serveis d’Andorra Telecom.

Del volum total de persones, el ministre va detallar que encara resten 11 refugiats pendents de completar el procés per a rebre el permís, quatre es troben en el procés de revisió mèdica i els altres set estan pendents de ser vacunats contra el coronavirus. Cal recordar que el Govern va fixar el topall màxim d’acollida de refugiats en les 250 persones. Tot i això, Jover va assegurar que «el ritme de persones que arriben a les llistes darrerament ha disminuït» i, a més, «l’Executiu pot valorar per via decret ampliar aquesta quota».

En aquest sentit, va recordar que des del Govern s’ha de garantir donar a aquestes persones «l’acollida que es mereixen» sense «tensar» un sector en dificultat com el de l’habitatge. És per això que va exposar que des del Ministeri d’Afers Socials «s’està treballant en solucions» i va recordar la utilitat que representen els apartaments turístics per a donar-los acollida.

Concert Solidari

D’altra banda, l’actuació musical per Ucraïna que es va celebrar el 2 d’abril a la sala Prat del Roure va aconseguir recaptar 4.080 euros. El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Quim Dolsa, el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, i les dues impulsores de l’acte, Martha Roquett i Teresina Serra, van lliurar ahir el xec a Maria Alonso, voluntària de la Creu Roja Andorrana. La recaptació es va destinar íntegrament a aquesta entitat, que la dedicarà a ajudar el poble ucraïnès.

Al seu torn, Alonso va agrair a les impulsores «de somiar i al Comú d’Escaldes-Engordany per haver fet aquest somni realitat». Per la seva banda, Roquett i Serra van agrair la participació del públic assistent, els artistes i el comú, ja que sense ells aquest acte no hagués estat possible. «Estem molt contentes de comprovar un altre cop que Andorra és un poble solidari», van remarcar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT