PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern incrementa el total de les subvencions a les entitats esportives

El pressupost serà de 3,6 milions d’euros amb la Federació Andorrana d’Esquí com a principal beneficiaria

Per David Sansaloni

Sílvia Riva durant la presentació de les subvencions a les entitats esportives del país.
Sílvia Riva durant la presentació de les subvencions a les entitats esportives del país. | SFGA/JAViladot

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’adjudicació dels ajuts per a l’any 2022 a les entitats esportives del país. En aquesta ocasió, el total del pressupost per a aquest àmbit s’ha fixat en 3.559.827 euros, que suposa un lleuger increment en comparació dels 3,2 milions d’euros de l’any passat. Riva, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, van voler «refermar el compromís i suport amb el teixit esportiu del país», amb la voluntat que es puguin desenvolupar tots els calendaris correctament després d’haver passat el context de la covid-19.


L’import general es repartirà entre 38 entitats i federacions andorranes, i això ha suposat que en aquesta primera convocatòria s’hagi esgotat tot el pressupost previst per donar suport a aquests organismes. Davant d’aquest fet, Riva va explicar que aquesta situació «és un reflex de la recuperació de les competicions i projectes, a més que demostra el bon estat de salut del sector». No obstant això, el ministeri ha previst una partida de 130.000 euros extra per a ajudes «puntuals» al llarg de la temporada, mantenint així «la fórmula habitual de funcionament».


Pel que fa als beneficiaris, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) torna a ser la gran beneficiària, fent-se amb gairebé 1,1 milions d’euros, dels 3,6 totals. Segons va detallar Riva, l’increment d’aproximadament 70.000 euros respecte de l’any 2021 per part de la FAE es deu als darrers resultats de Joan Verdú i a la programació de cara a la pròxima temporada, «en la qual s’han establert l’objectiu més alt, com pugui ser el circuit de la Copa del Món». Tanmateix, d’aquest poc més d’un milió d’euros, 30.000 aniran destinats al programa d’esquí estudi (EEBE).


A la FAE li segueix la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), que comptarà amb un pressupost de 220.000 euros (+24.000 respecte al 2021), mentre que el top3 el tanca la Federació Andorrana de Tennis, però amb una particularitat, i els que dels 209.000 euros, 150.000 aniran destinats a la jove tennista Vicky Jiménez. Entre aquestes màximes beneficiàries se’n troben altres com el Bàsquet Club Andorra, la federació de natació, la de gimnàstica o la de rugbi, totes elles experimentant un creixement respecte del 2021.


Entre els organismes que han rebut menys de 100.000 euros estan alguns com la Federació de Voleibol (86.140 euros), la Federació Motociclista (84.500 euros) o el Futbol Club Andorra (la base, no l’equip propietat de Kosmos) amb 76.898 euros. Finalment, només sis entitats han vist minvada la seva quantia respecte del 2021: la Federació de Canoa i Caiac, la Federació Andorrana d’Handbol, la Federació Andorrana de Karate, la Federació Andorrana de Patinatge, la Federació Andorrana de Triatló, i la Federació Andorrana de Fitness (aquesta última de 3.000 euros a zero en no fer efectiva cap demanda).


Els casos de  MoraBanc i FC Andorra

 

Els casos especials del MoraBanc i l’FC Andorra també van tenir un lloc a l’acte. Davant el possible descens al bàsquet o l’ascens al futbol, Riva va declarar que «esperarem a veure què succeeix per si haguéssim de fer cap variació». D’altra banda, la necessitat de gespa natural per a l’FC Andorra encara no s’ha tractat, ja que des del Govern s’assegura que «no s’ha rebut cap petició de ningú més enllà de les que es van fer en l’última reunió que es va tenir, l’any passat». 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT