PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià recupera la festa de les entitats per implicar el jovent

Les activitats tindran lloc aquest dissabte al matí i es clouran amb un dinar popular

Per El Periòdic

Mireia Codina i Laura Rogé, ahir durant la presentació de la festa de les entitats.
Mireia Codina i Laura Rogé, ahir durant la presentació de la festa de les entitats. | ANA / M. P.

Malgrat que es tracta d’un esdeveniment que ja s’havia celebrat amb anterioritat, feia uns anys que el Comú de Sant Julià de Lòria no organitzava una nova edició de la festa de les entitats culturals, un esdeveniment que la corporació recupera aquest any amb la voluntat que sigui una jornada de germanor en la qual també s’impliquin els joves lauredians. Les activitats tindran lloc aquest dissabte, dia 30 d’abril, entre les 10.00 i les 13.00 hores i es clouran amb un dinar popular.

Segons va exposar la cònsol menor laurediana, Mireia Codina, «per a nosaltres és molt important que les entitats participin en aquest dia, ja que d’alguna manera rebem el feedback de l’esforç que suposa pel comú donar-los subvencions i recursos des del Departament de Cultura». Per tant, va dir, «és rellevant que participin, facin activitats i tinguin un dinar de germanor entre tots ells».

A més a més, va destacar que un dels objectius principals de la jornada és apropar la cultura de la parròquia al jovent i que coneguin quines són les activitats que es desenvolupen al voltant d’aquest àmbit. La idea és que gaudeixin d’un dia on puguin descobrir la tradició laurediana i també es relacionin amb altres joves que ja prendran part de les activitats que tindran lloc dissabte.

Entrant al detall del programa dissenyat pel comú, la cap de Cultura, Laura Rogé, va explicar que a les 11.00 hores, després de la inauguració de la festa, tindrà lloc una Plantada de Gegants a càrrec de la Colla Gegantera de Sant Julià a la plaça Calonge-Sant Antoni amb motiu de l’acte de celebració del trasllat de l’escultura Ciutat Gegantera, de l’artista Roger Mas. En aquesta activitat també hi prendran part els grallers de la Seu d’Urgell, representants de la resta d’entitats culturals i les autoritats.

Tot seguit, al voltant de les 11.30 hores, es donarà pas als parlaments de les autoritats, que es duran a terme al mateix espai. Més tard s’oferirà una cantada popular a càrrec de la Coral Rocafort i els Petits Cantaires Lauredians. Ja a les 12.00 hores, Rogé va posar en relleu que hi haurà una cercavila de gegants i gegantons amenitzada pels grallers de la Seu d’Urgell. L’activitat donarà el tret de sortida a la plaça Calonge-Sant Antoni fins a arribar a la plaça de la Germandat, on tindrà lloc el dinar de germanor entre totes les entitats, segons va informar ahir l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT