PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino celebrarà la Fira del Bestiar amb actes culturals i un mercat

L’exposició d’estris donarà el tret de sortida a les activitats

Per El Periòdic

El conseller d’Agricultura d’Ordino, Eduard Betriu, i la cònsol menor, Eva Choy, presenten la fira del bestiar.
El conseller d’Agricultura d’Ordino, Eduard Betriu, i la cònsol menor, Eva Choy, presenten la fira del bestiar. | ANA / A.S.

Ordino celebrarà la segona edició de la Fira del Bestiar els propers 6, 7 i 8 de maig, després que l’any passat es tornés a recuperar, tenint en compte que portava més de set dècades aturada. La fira es tornarà a materialitzar a l’aparcament del Camp de la Tanada, al costat del centre del poble, i tal com va passar en la darrera edició, també es farà durant els mateixos dies la fira concurs i subhasta nacional de mascles de raça bruna d’Andorra, gràcies al conveni entre la corporació i el Govern.

Pel que fa a la fira, totes les explotacions agràries de la parròquia podran participar en el concurs amb tres seccions bovines, tres d’equines i una d’ovina. El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat d’Ordino, Eduard Betriu, va explicar, durant la presentació de la fira, que a la parròquia hi ha una desena d’explotacions agràries, i preveu que «entre set i 10 hi estaran presents». Les inscripcions per a l’esdeveniment s’obriran el proper dilluns. Quant a la fira i subhasta nacional, hi haurà tres seccions de braus i es preveu que hi participin entre 10 i 15 exemplars. En aquest sentit, Betriu va avançar que enguany, la subhasta es farà a mà alçada, tal com es feia antigament, i es traurà l’animal del recinte perquè la gent el pugui veure. El concurs es durà a terme el dissabte 7 de maig a les 11.00 hores i el lliurament de premis es farà a les 13.00 hores. A més, el mateix dissabte, a partir de les 10.30 hores hi tornarà a haver una demostració de xollar ovelles, «després de l’èxit que va tenir l’any passat», va indicar el conseller. Respecte a la tradició ramadera de la parròquia, Betriu va manifestar que «s’està mantenint molt bé».

El tret de sortida de la fira serà el divendres de la setmana que ve, amb una jornada destinada als més petits, tant de les escoles de la parròquia com del país. «Podran visitar la part del bestiar com també l’exposició d’estris que estarà situada a l’Era Rossell», segons va explicar la cònsol menor, Eva Choy. L’exposició Estris d’una època oblidada estarà oberta al públic el dissabte entre les 10.00 i les 20.00 hores, i el diumenge de les 10.00 fins a les 18.00 hores, i se centrarà a «mostrar utillatge de la llar», va comentar Choy, que va agrair la col·laboració dels veïns d’Ordino per haver cedit els objectes d’ús domèstic com escalfallits, planxes de carbó o plats, entre d’altres. A més, dins de l’exposició també es podrà gaudir d’uns tallers de llana per part d’una filadora de l’Arieja, així com un vídeo sobre l’elaboració dels formatges.

Com a novetat d’enguany, el divendres s’inaugurarà l’exposició d’encluses El Racó del Casi Arajol. «És un homenatge a la vinculació de la parròquia amb la cultura del ferro», va especificar la cònsol menor. La inauguració serà a les 17.00 hores i s’ubicarà al carrer dels Cóms de forma permanent, ja que la cessió de les encluses és de 50 anys.

D’altra banda, durant el cap de setmana també hi haurà un mercat de productes artesanals i agroalimentaris pels jardins de la Casa Pairal, pel carrer dels Cóms i pel carrer Major amb una vintena d’expositors. Durant la presentació, Choy també va voler destacar les actuacions culturals al voltant de la fira. Així, el dissabte a les 12.00 hores, a l’aparcament del Camp de la Tanada, hi haurà una actuació de l’Esbart Les Biroussans de l’Arieja i a les 18.00 hores, a la plaça Major, els Manu and The Vodkas oferiran un concert. De cara a diumenge, l’Esbart Valls del Nord actuarà a les 12.00 hores i, posteriorment, serà el torn dels castellers, grallers i tabalers d’Andorra. Finalment, Choy també va voler remarcar que la fira comptarà amb la presència d’autoritats i representants del parc pirinenc de les tres nacions, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT