PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

López vol més recursos per a educadors socials

Demana al Consell d’Europa un canvi de model per als discapacitats

Per El Periòdic

Pere López, ahir al Consell d'Europa.
Pere López, ahir al Consell d'Europa. | PS

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, va destacar ahir al Consell d’Europa la necessitat d’una transició del model destinat a les persones amb discapacitat, ja que l’actual és «paternalista, medicalitzat i assistencialista», mentre que hauria de ser un model més independent. 

López va explicar a la cambra que el model actual concentra bona part dels recursos públics i privats i que l’alternativa hauria de dotar més recursos per a professionals, com educadors socials, integradors i assistents personals, entre d’altres, per tal d’afavorir l’autonomia i la presa de decisions de les persones amb discapacitat.

El president socialdemòcrata va exposar que pel que fa al projecte de llei de persona i família que està a tràmit parlamentari a Andorra, els socialdemòcrates han presentat una doble iniciativa per a què la discapacitat no sigui un motiu «per privar de llibertat a les persones». En aquest sentit, va destacar que en cas d’aprovar-se l’esmena suposaria un canvi de paradigma, ja que els internaments passarien a ser voluntaris o d’urgència, en els casos més greus, sempre sota estricta supervisió judicial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT