PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp sorteja els 41 horts socials de la parròquia entre la gent gran

La iniciativa permet que promoguin l’autonomia cultivant vegetals tota la temporada

Per El Periòdic

La cònsol major, Laura Mas, reparteix els horts socials.
La cònsol major, Laura Mas, reparteix els horts socials. | ANA/ L. G.

El Comú d’Encamp va sortejar ahir la quarantena d’horts socials que disposa entre la gent gran de la parròquia perquè aquests els conreïn. La iniciativa, fruit d’una col·laboració amb la Fundació Julià Reig, permet que els padrins d’arreu del país promoguin la seva autonomia a través de l’horticultura, cultivant vegetals al llarg de tota la temporada.

Tal com va explicar la cònsol major de la parròquia encampadana, Laura Mas, la corporació disposa d’un total de 43 horts a Terres Primeres, dels quals ahir se’n van sortejar 41, tenint en compte les sol·licituds, mentre la resta resten a l’espera de si algun ciutadà es mostra interessat a gestionar-los. «Del total n’hi ha vuit que s’estrenen per primera vegada i la resta continuen explotant l’espai anualment», va manifestar Laura Mas durant el sorteig.

En referència a la demanda d’espais, Mas va exposar que, «de moment», no s’observa la necessitat d’incrementar el nombre d’horts, tot apuntant que, si es donés el cas, «hauríem de buscar un altre indret perquè a l’espai on són actualment ja no podem parcel·lar més, ja que quedarien horts molt reduïts». 

Per últim, la cònsol major d’Encamp també va posar en relleu que la possibilitat de dur a terme aquesta iniciativa, gràcies a la col·laboració de la Fundació Julià Reig, fomenta el consum de vegetals, el contacte social i l’exercici físic entre la gent gran de la parròquia encampadana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT