PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Mobile Week la Seu inclourà diàlegs, tallers i conferències

Se celebrarà entre el 10 i el 14 de maig a la capital de l’Alt Urgell

Per El Periòdic

Presentació de la Mobile Week, ahir a la capital de l’Alt Urgell.
Presentació de la Mobile Week, ahir a la capital de l’Alt Urgell. | Ajuntament de la Seu d\'Urgell

La Mobile Week la Seu d’Urgell es durà a terme del 10 al 14 de maig i inclourà 14 tallers, 14 diàlegs i conferències, un Family Day i un 'networking' per a empreses i autònoms. La capital de l’Alt Urgell representarà així l’Alt Pirineu i Aran a la Mobile Week Catalunya 2022, que se celebra des d’aquesta setmana i fins al 28 de maig en diverses ciutats i comarques del país veí del sud, segons va informar RàdioSeu. 

Les activitats específiques de la Seu es van presentar ahir al Cetap. L’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, va manifestar que la Mobile Week, en el marc del debat sobre la transformació digital d’arreu del país, «vol apropar a tota la ciutadania les noves tecnologies i alhora explicar tot el que ja s’està fent a la ciutat, des dels centres educatius, els centres de salut, empreses i autònoms, entre d’altres entitats i institucions de la Seu, per conèixer com la tecnologia ens ajuda al nostre dia a dia en l’àmbit de la salut, l’ensenyament i la vida quotidiana». Viaplana va remarcar la importància de la trentena d’entitats i empreses que hi participaran, perquè «sense tots ells no seria possible organitzar-ho».

De la seva part, el vicealcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va assenyalar l’augment d’actvitats: de les 17 de l’any passat a les 30 d’enguany, «totes elles gratuïtes». Fàbrega va esmentar especialment els minitallers de 15 minuts sobre com fer servir els contenidors intel·ligents amb el telèfon mòbil, «un projecte de ciutat intel·ligent en el qual hi apostem», va recordar. Aquesta activitat, que anirà a càrrec de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, tindrà lloc de manera permanent al llarg dels cinc dies de Mobile Week, a la plaça de les Monges.

A la presentació també hi van intervenir, de manera telemàtica, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, i la representant de la Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom.
A la Mobile Week la Seu d’Urgell hi intervindran 30 entitats i empreses, tant de la ciutat com del territori. Els promotors en són la Generalitat de Catalunya i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que desenvolupa aquest projecte. 

A través del Pla Eductiu d’Entorn hi participen les escoles Albert Vives, l’Institut La Valira, el Col·legi La Salle i l’Institut Joan Brudieu. També hi prendrà part Pediatria dels Pirineus, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell l’Aula de Tecnologia Loopa, l’Associació Young It Girls i Robotix. Aquests dos darrers col·lectius faran tallers per a alumnes de primer d’ESO. De la seva part, el Taller Claror i El Picot, la Fundació Sant Hospital i l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell també hi aportaran contingut.

A nivell empresarial, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i l’àrea de promoció del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Cambra de Comerç de Lleida, I2cat, Alt Urgell Fibra, Mainpro i l’Agència Catalana de Ciberseguretat aproparan la tecnologia a empreses i autònoms del territori. Finalment, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i les àrees d’Informàtica, Educació, Promoció Econòmica i el Punt Òmnia de la Seu també hi prenen part.

PUBLICITAT
PUBLICITAT