PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals inicia les primàries per triar el seu cap de llista

Els candidats han de comptar amb el suport d’un 10% dels afiliats

Per El Periòdic

Jordi Gallardo.
Jordi Gallardo. | SFGA / JAVILADOT

El Comitè Executiu Nacional de Liberals ha acordat iniciar les primàries per triar la persona que encapçalarà la llista nacional del partit a les pròximes eleccions generals. El procés, que consta de diverses parts, va començar ahir amb l’obertura del termini perquè totes aquelles persones que vulguin optar a liderar el tiquet electoral de Liberals puguin presentar la seva candidatura.

Tots els aspirants tenen fins el 10 de maig de 2022 per presentar les seves candidatures. Els sol·licitants a liderar la llista electoral de Liberals han de comptar amb el suport de, com a mínim, el 10% dels afiliats del partit. En aquest cas, els afiliats només podran signar una de les candidatures.

Un cop exhaurit el termini, l’Executiva Nacional disposarà, com a màxim d’un mes, per validar les candidatures rebudes i de comprovar que tots els suports són vàlids. És a dir, que corresponen a afiliats i afiliades actius del partit i que només han signat una de les candidatures. A partir d’aquí, el procés de primàries es tancarà en un congrés, que el Comitè Executiu Nacional haurà de convocar entre 10 i 20 dies després de la validació de les candidatures. En el cas que hi hagi més d’un candidat que opti a ser el cap de llista, l’elecció es farà durant el congrés, en què cadascun dels candidats podrà exposar els objectius i el programa de la seva candidatura. Posteriorment, els afiliats i afiliades s’escolliran mitjançant votació el cap de llista de Liberals a les pròximes eleccions. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT