PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un entrenament més

El MoraBanc viatja a Gran Canària per afrontar el quarts de final de l’EuroCup amb el cap en dissabte

Per David Sansaloni

Hannah en una jugada de l'últim partit d'EuroCup.
Hannah en una jugada de l'últim partit d'EuroCup. | EuroCup

El MoraBanc afronta un «entrenament» de nivell, dit pel mateix entrenador tricolor, Òscar Quintana, enmig de la seva lluita per capgirar la situació a l’ACB. El Gran Canària es creua en el camí dels tricolor per disputar-se un lloc a les semifinals de l’EuroCup, un context que, en una altra situació, seria una gran oportunitat per intentar fer-se amb la competició europea. No obstant això, l’última posició a la Lliga Endesa converteix aquesta en una prioritat i canvia completament el plantejament del calendari i obliga a tenir el cap en aquest dissabte, contra el València Basket, a la Fonteta.


«És clar que no sortirem a tirar el partit, però sí que ho afrontem com una pràctica, en la qual un equip de grandíssim nivell ens ajudarà a preparar-nos per al dissabte», va dir Quintana, mentre afegia que «hem de ser conscients de la nostra situació, i tenint en compte el desgast físic d’alguns jugadors en el darrer duel contra l’Hereda San Pablo Burgos, veurem moltes rotacions a la pista pensant en el cap de setmana». Els andorrans ja es troben a les illes en viatjar ahir a la tarda, i avui realitzaran l’entrenament al matí per preparar el duel que tindrà lloc a partir de les 21.00 hores (20.00 hores a les Canàries).


Pel que fa a la plantilla, Quintana no podrà comptar amb TJ Cline ni amb Yannick Franke, perquè no estan inscrits a la competició (el seu fitxatge va arribar després del tancament del període d’inscripcions), i s’haurà de veure els minuts que tenen sobre el parquet homes com Clevin Hannah, Codi Miller-McIntyre o Oriol Paulí, que va ser els jugadors més destacats en l’última victòria contra el Burgos al Poliesportiu. Tal com va assegurar Quintana, el duel contra els canaris servirà per posar a punt la pròxima jornada d’ACB, i integrants que han gaudit de menys minuts aquesta temporada podrien reivindicar-se en aquesta ocasió.


El MoraBanc i el Gran Canària ja són vells coneguts, i les armes per poder doblegar el seu rival estan clares. Dominar el rebot serà fonamental si els tricolor volen tenir opcions de lluitar el partit, i és que, tot i tenir una història paral·lela amb aquest aspecte (2,7 rebots per partit aquesta temporada pel MoraBanc i 2,8 per a Gran Canària), quan els del Principat es van centrar en el rebot als vuitens de final contra el Buducnost VOLI Podgorica, el resultat va ser la captura de 46 taulers, la xifra més alta de la temporada, registrant 20 rebots més que el rival. A més, els de Quintana van fer 14 rebots ofensius i van anotar 14 punts de segona oportunitat. No obstant això, fer tant de mal en el cristall ofensiu no serà fàcil contra el frontcourt del Gran Canària. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT