L'Inter perd i la lluita pel títol guanya en emoció

El líder cau per 1-0, taules en el Sant Julià-Atlètic i el Carroi consuma el descens

El davanter de la UE Obama, amb la pilota, intenta escapar-se del jugador de l'Inter Soldevila, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | Xavi Miró / FAF

La lluita pel títol a la Lliga Multisegur torna a ser del tot impredictible. Ahir va caure el líder Inter, que tenia un matalàs de 4 punts sobre el seu màxim perseguidor. Ara continua al capdavant però a només 1 punt del segon, que és justament l'equip que el va derrotar ahir 1-0. Atlètic d'Escaldes i UE SAnt Julià van empatar en l'altre partit del play-off pel títol. En el play-off pel descens, el Carroi va caure contra l'Engordany i ja és equip de la Lliga Unida. L'Ordino va perdre amb l'FC Santa Coloma i continua fora de perill, però ara a només dos punts de la promoció.

FC SANTA COLOMA 3 - FC ORDINO 2

El FC Santa Coloma, ja salvat matemàticament, es va endur els tres punts davant un FC Ordino que no acaba de segellar la permanència. L'equip de Carlos Sánchez va fer més mèrits que el rival, principalment a la primera part, però li va faltar culminar les jugades i més seriositat defensiva. Els ordinencs van estar més actius en una primera part sense gaires incidències. Només una acció aïllada al minut 34 va significar l'únic gol que es va aconseguir a la primera part. Xut de Xavi Puerto, rebutja Obregón i Grondona marca al rebuig el seu 14è gol.

A la segona part, l'Ordino va sortir en busca de la igualada. Bryan Pubill va posar a prova Adri Muñoz, que va refusar a córner. De nou evitaria l'empat el meta colomenc a xut de Josete. A la tercera, al minut 49, Coro va marcar l'1-1 de penal per mans de Hamza. Els colomencs, però, van trigar 10 minuts en tornar a avançar-se amb un xut llunyà de Luis Blanco ras i col·locat. L'Ordino no va perdre la fe i va seguir insistint sobre la porteria rival fins que a un quart d'hora del final, Coro va controlar una pilota a la frontal i la va enviar a l'escaire. Novament, l'empat li va durar molt poc als de Carlos Sánchez. En la següent acció, errada en defensa que aprofita Marc Pujol per establir el 3-2, aquesta vegada definitiu.

CE CARROI 0 -UE ENGORDANY 2

El Carroi afrontava un 'match ball' per convertir-se en equip de la Lliga Unida i no va poder treure el partit endavant. L'Engordany, molt sòlid en defensa, va saber mantenir el rival lluny de la seva porteria quan més pressionava, sobretot a la primera part, a la qual va dominar el Carroi. Amb tot, l'Engordany va protagonitzar les accions de més perill abans del descans, amb una rematada de cap d'Oure desviada al primer quart d'hora i un xut amb rosca a l'escaire de Petchi superada la mitja hora de joc que va fer lluir Obregon.

Ouré, jugador de l'Engordany, amb la pilota defensat per Annabid i Robayo, ahir. / Xavi Miró - FAF

La segona part va començar amb una ocasió claríssima per al Carroi, però després de la passada en profunditat d'Estrada, Roberto Lopez va definir fora davant Relaño. Al minut 66 es va trencar el partit amb una paret de Lankar amb Petchi que culminava el primer superant per baix Bejarano. I al 75, agafant al descobert la defensa del cuer, l'Engordany va signar la sentència amb una altra passada a l'espai cap a Daikha, que no va fallar davant Obregon. Aquest triomf permet l'Engordany situar-se a només dos punts de l'Ordino. La lluita per eludir la plaça de promoció guanya en emoció.

UE SANTA COLOMA 1 - INTER CLUB ESCALDES 0

La lluita pel títol torna a ser del tot impredictible després de la derrota del líder. La UE es va endur els tres punts en un partit molt tàctic, amb els dos equips més preocupats de no deixar espais en defensa que de buscar la porteria contrària. L'inici no va reflectir ni molt menys la tònica del partit. Els dos equips van sortir a totes, marcant un ritme altíssim. Als dos primers minuts ja havia avisat l'Inter amb un xut de Ludo i també la UE, amb Diallo com a protagonista. El primer avís seriós va arribar al minut 12, quan Artigas es va trobar la pilota al cor de l'àrea després d'un mal refús, però de primeres va rematar fora. Portuga va tenir la més clara per als colomencs al 21, amb una rematada de cap desviada.

El davanter de la UE Obama, amb la pilota, intenta escapar-se del jugador de l'Inter Soldevila, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. / Xavi Miró - FAF

Sense gols a l'acabament dels 45 primers minuts, la segona part va mantenir el mateix guió. Cap dels dos equips assumia riscos i la majoria d'accions de perill naixien de la pilota aturada. Després d'un xut d'Ahmed buscant el pal llarg d'Ahmed que va aturar Ahamada ben col·locat, al minu 64 Gomis va cometre penal sobre Paulino. Gavim va xutar des dels onze metres i va batre Josep Gomes. Als últims deu minuts, l'Inter va bolcar-se a l'atac amb tot però això va permetre la UE tenir dues accions de contraatac, que no van culminuar ni Paulino ni De Pablos. Ja en el descompte, Sergio Moreno va estar a punt de fer la igualada amb un xut llunyà enveritat que va refusar Ahamada ben col·locat, salvant 3 punts que situen la UE amb 42, un menys que l'Inter.

UE SANT JULIÀ 1 - ATLÈTIC CLUB ESCALDES 1

La jornada es tancava amb un UE Sant Julià Atlètic Escaldes amb molt en joc. El primer avís va ser per l’Atlètic. Falta des de molt lluny, que Cisteró va enviar per sobre el travesser de Diego Carrio. Al quart d’hora, nova aproximació. Combinació entre Aaron Sánchez i Gemelson Vieira, que acabava amb una rematada d’aquest últim, que atrapava de nou el porter lauredià. A deu minuts pel descans, la més clara pels escaldencs. Servei de cantonada aparentment sense perill, però des de pràcticament el mig del camp, Aaron Sánchez veia Diego Carrio avançat i li enviava la pilota al travesser. En temps afegit, una última per l’Atlètic. Ara era Gemelson, des de la frontal, qui feia lluir el porter Carroi, que havia de volar per cedir corner.

Tant ho buscava l’Atlètic, que va acabar trobant el premi només iniciar la segona meitat. Als 4 minuts, penal sobre Aaron Sánchez. Des dels 11 metres, Cisteró no fallava i avançava els escaldencs. Sobre l’hora de joc, una de nova. Recuperació de Bolívar que guanya metres, vol marxar d’un defensa, però remata just per sobre el travesser de Carrio. Fins al minut 83 no va arribar la més clara del Sant Julià. Acció a l’interior de l’àrea de l’Atlètic després d’una falta lateral, que resolia Paschetta amb un xut creuat que superava la posició d’Àlex Pérez. En temps afegit, Casas va tenir a les seves botes l’ocasió per capgirar el marcador. Pilota a l’interior de l’àrea i provava una vaselina, però no trobava porteria.