Andorra la Vella

L’FC Andorra aconsegueix la victòria i s’aferra al lideratge

Els tricolor guanyen per 2-1 al CE Sabadell en un partit lluitat fins al final i s’asseguren un lloc al play-off

Per David Sansaloni

Marc Fernández celebra el seu gol en el partit d’ahir contra el Sabadell a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va recollir una nova victòria, la tercera consecutiva, en vèncer ahir per 2-1 el Sabadell a l’Estadi Nacional, en un partit on els tricolor van saber patir i defensar, sobretot en la segona meitat.

Els homes dirigits per Eder Sarabia van tenir el guió clar del qual volien fer des del primer minut, i abrigallats per l’afició desplaçada ahir a l’Estadi Nacional, es van convertir en dominadors de la pilota, apretant un Sabadell que li costava sortir amb la pilota jugada. Tant va ser així que només li van fer falta 10 minuts als tricolor per obrir el marcador. Un córner favorable als locals es va encarregar d’executar-lo Rubén Bover, que va posar l’esfèric perfecte perquè Carlos Martínez rematés al pal llarg de la porteria defensada per Bernad i materialitzés l’1-0.

Pocs minuts abans, l’FC Andorra ja havia gaudit d’una doble ocasió que, finalment, Marc Fernández no va poder convertir en el 2-0. No obstant això, el català no es va quedar amb les ganes i a la mitja hora de partit va rebre una pilota passada de Morer, va controlar, va pensar, i va executar a la perfecció per posar el 2-0 al lluminós.

El partit estava en un punt que agradava als tricolor, però a la mínima que va despertar el Sabadell, no va perdonar. Una treta de banda directa a l’àrea va ser rebutjada per al defensa, però Aguza, de primeres, va colpejar una pilota que es va enverinar, despistant Ratti i colant-se finalment per reduir distàncies (2-1).

Ja en la represa, les ocasions van anar succeint-se, sent les més perilloses favorables a l’FC Andorra. Tanmateix, el Sabadell anava agradant-se cada vegada més, arribant amb perill a la porteria de Ratti, però els andorrans no van renunciar al seu estil pel que fa al tracte de la pilota. I amb aquest èmfasi i lluita, l’FC Andorra va materialitzar la victòria per 1-2, aconseguint tres punts d’or per assegurar-se un lloc al play-off i continuar mantenint el lideratge després de la victòria de l’Albacete, per 3-0.

El vestidor

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Som exigents i volem més encara»

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, es va mostrar satisfet amb la feina realitzada pels seus jugadors. Sarabia va declarar que hauria pogut estar un partit de «4-1 o 5-1 si haguessim estat una mica més encertats en certs moments». Amb el play-off assegurat, els tricolor ja tenen «el viatge a Galícia preparat», va bromejar el tècnic, però també va voler ser realista: «Som exigents i volem més encara». Sarabai també va tenir bones paraules per al Sabadell, «que en certs moments ens ha compromés, però hem sabut aguantar i minvar qualsevol oportunitat que han tngut». La lluita amb l’Albacete serà clau pel devenir del primer lloc.