Tenen pols

El MoraBanc venç l’Hereda SP Burgos a la pròrroga per 73-71i continua depenent d’ell mateix per salvar-se

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre esmaixa en una jugada del partit d’ahir contra l’Hereda SP Burgos. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc salva un match-ball i continua viu a l’ACB en vèncer l’Hereda San Pablo Burgos per 73-71, ahir al Poliesportiu. Amb pròrroga inclosa, els d’Òscar Quintana van lluitar amb ànima i caràcter per capgirar el marcador, i encara depenen d’ells mateixos per evitar el descens.

La importància del partit es va fer notar des del primer minut, amb una afició bolcada amb l’equip. Phillip va inaugurar el marcador per als seus des de la línia exterior, mentre que Olumuyiwa va fer el mateix des de la pintura. Cada cistella tricolor era una festa al Poliesportiu, que va establir la pressió en un nivell molt alt. El Burgos va errar dues cistelles fàcils, mentre els tricolor s’agradaven amb unes bones accions de Paulí i Crawford.

Cap dels dos equips volia arriscar més del compte, i el 7-5 al marcador a falta de cinc minuts pel final del primer quart així ho va destacar. Benite, i posteriorment Nikolic, van posar en cinc l’avantatge visitant, mentre que Quintana va decidir que era el moment del debut de TJ Cline amb la samarreta del MoraBanc. Malauradament, les coses li estaven sortint millor al Burgos, que va establir el 7-14. El joc comminatiu dels de Paco Olmos estava superant els andorrans, igual que estava passant amb el rebot, i això va significar que la diferència augmentés fins als 12 punts (7-19).

Una cistella de Miller-McIntyre va retallar distàncies, però els només nou punts dels locals en els primers 10 minuts estaven sent un veritable llastre. Salash estava guanyant la partida als homes alts de Quintana, mentre que un triple de Jelínek va fer despertar l’equip. L’intercanvi de cops va augmentar les errades en el tir d’ambdós conjunts, sent les del MoraBanc les que feien més mal perquè no podien rebaixar la diferència de 10 punts que havia establert l’Hereda San Pablo Burgos (14-24). El marcador gairebé no es va moure en dos minuts i cada cistella del MoraBanc de dos punts era contestada pel Burgos amb un plus (16-29). L’encert estava sent clau, amb els del Principat amb un 5/13 en tirs de dos (38%) i un 2/13 en triples (15%), per un 6/12 en tirs de dos punts del Burgos (50%) i un 4/13 (30%) en triples.

Al descans, el 20-32 que reflectia el lluminós cridava a una reacció urgent dels tricolor a la segona meitat. Hannah, des dels 6,75 metres, va donar esperances, i l’entrada de Víctor Arteaga va reforçar la defensa interior, a més de donar més espai a homes com Miller-McIntyre. L’estatunidenc va contestar a aquesta feina amb un triple que va fer saltar l’afició al crit de «sí se puede» (28-39).

Per primera vegada en molts minuts es va aconseguir reduir la diferència de 10 punts, però Benite i Phillip van minvar la feina tricolor, ambdós arribant als 10 punts (33-44). McIntyre era qui sostenia l’anotació local, acompanyat de Hannah, però va ser una esmaixada final d’Oriol Paulí la que va alçar l’aficionat del Poliesportiu i va obligar Olmos a demanar el temps mort (40-49).
Les petites errades dels visitants no les va desaprofitar el MoraBanc, que amb Hannah al capdavant va tornar a posar-se a vuit punts a només un minut per finalitzar el tercer quart. La pressió al pavelló va augmentar i el Burgos no estava còmode, però al MoraBanc li continuava costant combinar i vivia de jugades personals. Precisament, una personal, però de Renfroe, va tancar el tercer període amb el 42-52, tornant a la diferència de 10.

Ja en l’últim quart, el MoraBanc va prémer l’accelerador i va forçar el Burgos, al qual li costava finalitzar les possessions. Franke, des de la línia exterior, i Cline i Jelínek des de la pintura van posar el marcador en un 50-55. Cada segon que passava la tensió anava en augment, i els nervis també. Cinc punts separaven els dos conjunts, amb el Burgos ja en bonus.

El rebot estava minvant les opcions andorranes, però Hannah va començar a aparèixer, en el seu moment, des de la línia de tres per posar la diferència en tres punts. No obstant això, Phillip va fer el mateix, i a falta d’un minut i mig el 59-65 continuava donant opcions per creure en la remuntada. Un robatori de Miller-McIntyre, amb la posterior esmaixada, i una pressió asfixiant de Paulí, que li va donar la possessió al seu equip quan faltaven 30 segons, va col·locar els tricolor a dos punts (63-65).

Burgos jugava, a 24 segons pel final, però van perdre la pilota, que va acabar a mans de Franke, que tot i trepitjar la línia, va anotar els dos punts necessaris per forçar la pròrroga (65-65). No començaven bé els cinc minuts per als locals, que van veure com Hannah era eliminat de la trobada en fer la cinquena falta. Amb el partit boig, Paulí va posar l’equip per davant des del triple (70-69) i, amb l’ai al cor, l’equip va aguantar fins a endur-se una victòria d’or per 73-71.

El vestidor

Òscar Quintana - Entrenador del MoraBanc

«Ens hem tret un pes de sobre»

El tècnic del MoraBanc, Òscar Quintana, va valorar positivament la victòria del seu equip, «que va saber imposar-se i creure que no estàvem tan malament com semblava». Amb la victòria «ens hem tret un pes de sobre, és veritat, però cal recordar que continuem últims i que depenem de nosaltres mateixos», va declarar Quintana. L’equip ja està amb el cap a València, tot i que si «l’entrenament a Canàries surt bé, doncs millor que millor».

El jugador destacat

Codi Miller-McIntyre

• Anotador: Com ja ve sent habitual, el base es va posar l’equip a l’esquena pel que fa a la faceta anotadora. Els seus 18 punts van ser clau per materialitzar la victòria.

• Líder: Entre ell i Hannah van agafar galons per dirigir l’equip, però amb l’expulsió del senegalès a la pròrroga, Miller-McIntyre va posar la intensitat.

• Clau: L’estatunidenc va ser protagonista en les últimes jugades, tant en atac com en defensa, pressionant i dificultant les transicions de l’Hereda SP Burgos.